Les exposicions d’Isonomia arriben a Vistabella i Torre d’En Besora a l’agost

1081
PUBLICITAT

La Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I no cessa la seua activitat durant el període estival i ha programat quatre exposicions fotogràfiques que es podran visitar en cinc municipis de la província de Castelló adherits a la Xarxa Isonomia. Es tracta de les exposicions «Dones i esport», en la localitat de Benafigos; «Dones i discapacitat» en el municipi de Soneja; «No més princeses» en la Seu del Penyagolosa UJI a Vistabella del Maestrat, i «Els plaers de compartir» en les localitats de Begís i La Torre d’en Besora.

L’objectiu de «Dones i esport» és realitzar un acostament a l’esport practicat per dones, considerat en moltes ocasions com de segona, a més d’animar a totes les dones al fet que practiquen una activitat físic-esportiva d’acord amb les seues necessitats i interessos, doncs l’esport no té edat i afavoreix l’envelliment actiu. Per la seua banda, la segona exposició fotogràfica, «Dones i discapacitat», té com a objectiu visibilitzar la vida quotidiana de dones amb discapacitat, i incidir en la doble discriminació que aquestes pateixen en la societat per la seua condició de ser dones i tenir una discapacitat.

«No més princeses» pretén promoure una reflexió crítica sobre els contes tradicionals i trencar amb els estereotips sexistes que ofereixen els contes infantils, doncs els contes tenen una funció pedagògica. Finalment, les vuit fotografies que componen la mostra «Els plaers de compartir» plasmen l’essència dels “plaers” derivats del fet de compartir els quefers quotidians, com són les tasques domestiques i de cura de terceres persones depenents, mentre que reconeixen la solidaritat, el respecte i la igualtat dels homes davant les tasques desenvolupades en l’àmbit reproductiu.