Les explotacions ramaderes utilitzen els depòsits municipals de Morella enfront de la sequera

804
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Morella i la comarca dels Ports, igual que tot el territori espanyol, travessen una època de sequera a causa de l’absència de precipitacions dels últims mesos. Enfront d’aquesta situació, l’ajuntament de Morella recorda que el seu terme municipal compta amb diferents punts d’abastiment hídric per a les explotacions agropecuàries. Les més utilitzades són les de la Torre Segura i la Fàbrica Giner. Enguany ja s’han utilitzat 400.000 litres de la primera i 250 de la segona. Cal explicar que, les persones interessades en utilitzar els seus recursos, ho han de sol·licitar a través de les oficines del consistori, així com informar sobre l’aigua que utilitzen per a gestionar i controlar aquest recurs.

El regidor de Desenvolupament Rural, Joel Pascual, ha destacat que “els depòsits d’abastiment hídric són molt importants per a situacions de sequera com la que travessem actualment”. L’edil ha explicat que “ja fa unes setmanes que rebem sol·licituds per a utilitzar les basses a causa de la sequera  i en aquest any s’han carregat més de 400.000 litres”. Finalment, Joel ha remarcat que “encara que travessem un temps de sequera, els punts d’abastiment presenten un bon nivell d’aigua, per la qual cosa recordem que estan disponibles i les explotacions ens poden sol·licitar l’accés i utilització d’aquestes basses”.

L’aigua és un recurs clau per a l’agricultura i ramaderia, les quals són un dels principals motors econòmics de la comarca dels Ports. Així, durant l’any 2021 es van utilitzar 1.570.000 litres recollits en els punts d’abastiment hídric. D’aquestos, a la Torre Segura es van carregar fins a 720.000 litres i a la Fàbrica Giner es va arribar als 850.000 litres. Cal recordar que durant l’any 2017 es va condicionar el depòsit de la Fàbrica Giner i l’any 2019 es va posar en funcionament el de la Torre Segura. El segon és el punt d’aigua superficial més abundant del terme de Morella i el depòsit compta amb una capacitat de 3.300 metres cúbics d’aigua. També hi ha un altre punt per a abastir-se, de dimensions més reduïdes, a Xiva.