Les entitats contra les addiccions de Castelló adverteixen de l’augment de casos i reclamen que es mantinguen les ajudes

541
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

Patricia Puerta garanteix que no hi haurà cap retallada en les subvencions de benestar social i anima les entitats a formar part de la convocatòria de 2020

La vicepresidenta de la Diputació de Castelló i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, ha mantingut una reunió amb els representants de set entitats que treballen en el camp de les addiccions per a conéixer com s’han adaptat a la realitat del coronavirus i els reptes als que s’hauran d’afrontar en els pròxims temps.

Tots els assistents han coincidit en la urgència de que es garantisca l’arribada de fons a les entitats que puguen alleugerir les tensions econòmiques que estan vivint a causa dels sobrecostos per l’ampliació de serveis i l’actual adaptació dels locals a l’anomenada ‘nova normalitat’. Les entitats recorden que no es poden repetir les polítiques d’austeritat de 2008 que van deixar les subvencions baix mínim i que van deixar les estructures de les associacions socials més febles. Des de l’entorn social al·ludeixen que “una hipotètica rebaixa de les ajudes ara suposaria el tancament de portes de moltes d’elles”. Així i tot, totes les persones presents han deixat clar que ara és l’hora de sumar i de col·laborar per a afrontar la crisi social i sanitària.

MÉS ADDICCIONS

Les organitzacions presents també han sigut unànimes a l’hora d’advertir d’un augment considerable de les addiccions en totes les franges d’edat. A banda de les més comunes, per alcohol i drogues, els assistents han mostrat la seua preocupació per l’abús de la tecnologia, en especial entre els més joves, que s’ha vist agreujat durant la quarantena i que pot derivar en problemes greus de socialització. A més a més, s’han mostrat preocupats per l’augment de ludopaties a causa de la facilitat per a jugar o apostar en línia.

La vicepresidenta ha trasmés que “estem ací per a aportar a la societat, ajudant-vos en tot el que puguem perquè la vostra tasca és indispensable perquè l’atenció socials arribe a totes parts i que tota la societat estiga coberta”. En aquest sentit, Puerta ha assegurat que “totes les ajudes estan garantides i aprovades pel ple”. A més a més, Puerta ha recordat que la intenció de l’actual equip de govern és la d’eliminar paulatinament els convenis singulars i dotar de major finançament les línies de subvencions per concurrència competitiva “perquè totes i tots som iguals i hem de tindre les mateixes oportunitats”. Així doncs, ha recordat que fins al 4 de juny estarà obert el termini de presentació de sol·licituds per a les subvencions de serveis socials.

A nivell informatiu, Puerta també ha posat l’accent que amb les noves bases de subvencions, els col·lectius també podran presentar les despeses de compra de materials de protecció personal,

A banda de la vicepresidenta, en la trobada han participat Manolo Blasco com a representant d’ARACA, Belén Sánchez des de Fundación Salud y Comunidad, Francisco López com a veu de Patim, Isabel Vilimelis de Fundació Amigó, Rosa María Niuo en representació de l’Associació Riu Sec, Raquel Solsona des d’Aviar i Anne Binet de Creu Roja.