Les dones són el motor de l’Ajuntament de Castellfort

863
PUBLICITAT

Castellfort, municipi situat a la comarca dels Ports de quasi 200 habitants censats, compta amb un consistori format plenament per dones. Actualment, els quatre pilars d’aquesta institució són Rosa Adela, Inés, Myriam i Maria. 

Rosa Adela Segura és l’alcaldessa. Ja són tres els anys que porta al capdavant de l’alcaldia, prèviament va ser regidora. Rosa Adela confessa que “ser alcaldessa implica estar de dilluns a diumenge per a Castellfort. Aquesta és una feina en la qual s’han de prendre moltes decisions i sovint aquestes són molt importants. Als pobles menuts els alcaldes assolim moltes responsabilitats”. Respecte al fet de ser dona i tenir un càrrec de poder, Rosa Adela mai s’ha trobat en cap situació discriminatòria o desigualitària, de fet “quan vaig començar la candidatura el fet de ser dona es va valorar molt positivament, ara ja en som més al capdavant dels ajuntaments i és un fet que, per fi, s’ha normalitzat”. 

La llarga experiència treballant per a Castellfort la té Inés Prats, que en porta vint-i-quatre anys. Al principi treballava com auxiliar administrativa i ara com secretaria interventora, tot i que “les meues faenes contemplen qualsevol tasca que siga necessària; contestar trucades, fer expedients, ajudar a la resta de companyes, etc.” detalla Inés. 

Myriam Boix és l’AODL (Agent d’Ocupació i Desenvolupament Rural) de Castellfort des de fa cinc anys, dels quals els tres primers ho era compartida amb una agrupació de municipis. A Myriam dedicar-se al desenvolupament rural li va arribar per casualitat; vivia a València i li va sorgir una oportunitat de treball finançat amb fons europeus i dinamització de projectes i gràcies a això va començar. Després se li va plantejar l’oportunitat de ser AODL i fins el dia d’avui treballe a Castellfort, on ella ja tenia arrels familiars. “Les AODL fem de tot: organitzem activitats, donem suport a les persones que arriben a la localitat, també a les persones de sempre que acostumen a ser molt grans, tramitem permisos i subvencions i ajudem a les companyes. Fem tot el que siga necessari per vetllar pel bon funcionament del poble i el benestar dels seus habitants” destaca Boix. 

L’última incorporació al consistori és Maria Ferreras, nascuda a Castellfort i resident de Vilafranca, localitat veïna. Gràcies a unes ajudes a la contractació llançades pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació LABORA, treballarà com a auxiliar administrativa durant un any. Maria confessa que “és un sentiment molt bonic poder treballar per al teu poble i contribuir a la dinamització de tots els seus residents. Estic molt agraïda de tenir aquesta oportunitat”.

El municipi de Castellfort aposta dia rere dia pel foment de la igualtat i avui 8 de març, Dia Internacional de la Dona, vol donar especial protagonisme a les dones que treballen i que són el motor del seu consistori. Gràcies Rosa Adela, Inés, Myriam i Maria per tota la vostra feina i pels vostres testimonis.