Les Dones Rurals celebren la seva primera Trobada a Albocàsser

94
PUBLICITAT

El passat cap de setmana, amb motiu del Dia de la Dona Rural que es commemora el 15 d’octubre, l’ermita de Sant Pau d’Albocàsser es va convertir en l’escenari d’una trobada única, on al voltant de 180 dones d’Albocàsser, Benassal, Catí, Culla, La Serratella, Vilar de Canes i Els Ibarsos van compartir un dia de germanor. Aquest esdeveniment, organitzat per l’Associació de Dones d’Albocàsser amb la col·laboració de l’Ajuntament i la participació del Centre de Desenvolupament Rural Alt Maestrat, va marcar una jornada especial dedicada a la reivindicació de la dona rural i el seu paper fonamental en el desenvolupament social, cultural i econòmic de la comarca. Un esdeveniment que ja ha quedat marcat al calendari. I és que, la idea és fer-lo cada any en un poble participant i l’any vinent ja té amfitrió: Benassal.

La trobada va ser inaugurada amb un acte de benvinguda, en el qual les representants de cada poble van presentar els projectes portats a terme per les seves associacions de dones, i l’exposició ‘Terra endins’ on es van mostrar els dibuixos amb lemes feministes realitzats per dones participants dels tallers del Centre de Desenvolupament Rural Alt Maestrat. L’acte va continuar amb una àmplia participació en una fideuà monumental, acompanyada de l’artista Kar-La Brutal, que va proporcionar un toc cultural i lúdic amb un bingo musical. La jornada va culminar amb un ‘tardeo’ memorable a l’ermita de Sant Pau d’Albocàsser.

Alina Covaci, regidora de l’Ajuntament d’Albocàsser, va destacar l’alegria de retrobar-se i va subratllar “la necessitat de reconèixer la contribució de les dones rurals actuals, passades i futures”. Així mateix, va indicar que “la trobada destaca per ser més que un esdeveniment puntual; és una plataforma que celebra i visibilitza a les dones rurals, reforçant la seva importància i solidaritat en la comunitat”.