Les dones d’ahir, avui i demà dels Ports

1156
PUBLICITAT

El fotògraf Miguel Àngel Troncho participa en l’exposició fotogràfica ‘Dones dels Ports: ahir, avui i demà’

L’última setmana de juliol aterrava a l’Aplec dels Ports, a Portell, una de les exposicions més sonades i esperades de tota la comarca. Un total de cinc fotògrafs, entre ells Miguel Àngel Troncho, han col·laborat finançats per la Mancomunitat dels Ports per mostrar fotografies d’un dels pilars fonamentals de qualsevol societat: les dones. Així, un conjunt d’imatges de les dones del passat, del present i del futur de la comarca protagonitzen l’exposició ‘Dones dels Ports: ahir, avui i demà’.

Visibilitat cap a la dona

“Per voltes que li peguem a la comarca -i això que ja en van unes quantes-, mai ens l’acabarem. En aquesta ocasió, immortalitzant el millor que tenim: la gent, les dones”, contextualitza Miguel Ángel Troncho. El fotògraf destaca que la idea d’esta exposició va sorgir com una oportunitat de visibilitzar i donar-li importància a les tasques que antigament realitzaven les dones en els pobles dels Ports. Els homes eren els que s’encarregaven del ramat, de llaurar l’horta o de cultivar. Però també les dones tenien el seu paper fonamental i es ficaven al capdavant de grans responsabilitats. “Com diria la meua iaia, quin comboi!”, diu Troncho ple d’emoció per la possibilitat de rendir-li homenatge a una de les dones que més estima. 

A més, l’exposició compta amb mínim tres fotografies de cada poble dels Ports i cadascuna d’elles pertany a una dona d’una generació.

Sense horaris ni grans salons

A hores d’ara, l’exhibició fotogràfica comença a rodar de poble en poble. Qualsevol persona que vullga gaudir d’ella pot fer-ho en tot moment i amb completa llibertat perquè els balcons de les cases són els encarregats de sostenir en alt les fotografies. Per tant, no depenen de grans sales d’exposicions.

Miguel Ángel Troncho assegura que l’acollida que està rebent el projecte és “més que bona” i mira, optimista, cap a projectes futurs de la mateixa rellevància.