Les carrosses de l’Anunci entren a Morella

107
Entrada de carrosses de l'Anunci a Morella
Entrada de carrosses de l'Anunci a Morella
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Comença el cap de setmana de l’Anunci del 55 Sexenni de Morella amb l’entrada de les carrosses que participaran en la batalla de confeti del diumenge. Així, des de les 16.00 hores han començat a veure’s estos vehicles adornats de forma artesanal amb diferents tècniques de paper plegat, arrissat, munyit o caragolat entre altres tècniques. De manera ordenada, s’han dirigit pels carrers de la ciutat fins al Pla dels Estudis, la plaça de l’església i plaça de Sant Francesc on estaran exposades durant tot el dia del dissabte i diumenge al matí fins que comence la desfilada.

Esta edició de l’Anunci comptarà amb 44 grups de gent i 41 carrosses que sumen quasi 1.500 persones. Durant la desfilada de les carrosses es llançarà al voltant de 40.000 quilos de confeti que inundaran la ciutat amb una gran batalla festiva de paper. Esta festa està declarada, junt amb el Sexenni, Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural d’Espanya, Festa d’Interés Turístic Nacional i Bé d’Interés Cultural Immaterial.

L’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, ha destacat que “l’entrada de les carrosses a Morella ja marca l’inici d’un intens cap de setmana amb actes festius i tradicionals per a celebrar l’Anunci del 55 Sexenni”. L’edil ha explicat que “esta és ja una jornada festiva, però el més important ha estat la seguretat alhora que estos vehicles transitaren per les carreteres i accessos a Morella” i ha afegit que “s’ha establert un dispositiu especial perquè les carrosses entren de manera ordenada i s’ubiquen en els diferents espais on s’exposaran fins al diumenge”. Finalment, Sangüesa ha volgut “convidar a totes i tots a disfrutar de l’Anunci i la característica batalla de confeti que ompli Morella de festa, color i una experiència única que només es repeteix cada sis anys i qui ho prova, repeteix”.