Les barres de Sant Antoni ja romanen a la plaça

102
PUBLICITAT

El passat diumenge 14 de gener vilafranquins i vilafranquines van eixir cap a Palomita, acompanyats dels i les majorals de Sant Antoni del 2024, en cerca de les barres. Aquestes s’utilitzaran aquest cap de setmana en la muntada de la barraca.

El matí del diumenge, vilafranquins, vilafranquines i visitants van acudir al local de la Majoralia a gaudir de l’esmorzar al qual convidaven els i les majorals. Amb les piles carregades, van eixir amb els ‘machos’, tractors, cotxes i remolques direcció al bosc Palomita. Una vegada allí, es van seleccionar els millors arbres i es va procedir a talar les barres. Així doncs, es van nugar als ‘machos’ i carregar als vehicles per a transportar-los cap al poble. A l’inici de la vesprada es va entrar al poble amb l’arrossegament de les barres per l’Avinguda del Llosar fins a arribar a la plaça. Ací es van deixar les barres, on romandran fins al cap de setmana vinent, quan es farà la muntada de la barraca.

A més, el dissabte, els i les majorals, junt amb els veïns i veïnes de Vilafranca, també van fer els pastissos que es repartiran i vendran durant aquest cap de setmana.

Així doncs, amb les barres a la plaça i els pastissos fets, vilafranquins i vilafranquines esperen amb il·lusió aquest cap de setmana, quan se celebrarà la festa de la publicata en honor a Sant Antoni Abat amb la ‘malea’, la barraca, la benedicció dels animals, el sainet, la ronda i molts actes més que faran d’aquest cap de setmana uns dies màgics i únics.