Les activitats prèvies anuncien la Festa per la llengua de Benassal

648
Díptic Festa per la llengua

Des del 27 de maig i fins al 4 de juny es viuran tot un seguit d’activitats que anticipen la Festa per la llengua. Excursions, actuacions musicals, cinema o xarrades són algunes de les propostes que tindran la llengua pròpia com a protagonista. I és que el 5 de juny es viurà a Benassal l’edició del 2016

Divendres 27 a la vesprada, amb la xarrada sobre la conservació de la riquesa lingüística i literària del Maestrat a càrrec d’Andreu Beltran, començaran les cites prèvies a la Festa per la llengua. El dissabte 28 el centre d’atenció serà l’escola rural del Canto. L’excursió al lloc, el menjar de germanor, la xarrada a càrrec de Carmen Agulló i l’actuació i concert de Josep Lluís Notari seran les propostes de la jornada. I l’endemà, diumenge, l’associació de jubilats ha preparat jocs populars. Tampoc faltarà la xocolatada.

Ja el dijous 2 de juny la sala d’usos múltiples del centre educatiu acollirà una vesprada de cinema en valencià amb projecció per al públic infantil i cinefòrum. El divendres hi haurà una xarrada de la mà de Vicent Pitarch, de la Fundació Carles Salvador. El títol: “Una llengua europea. Una societat moderna”. I la vesprada del dissabte 4 de juny comptarà amb un berenar saludable i teatre. “46 contes i un gelat” és l’obra de Vicent Marçà que representarà l’Enfilat. La jornada la rematarà el sopar de pa i porta i el concert del cantautor de Xàtiva Feliu Ventura.

-Activitats per a alumnes del CEIP Alcalde Fabregat i el SES Benassal

Paral·lelament, també s’han programat diferents activitats per als alumnes dels centres educatius de Benassal. Així, el dimarts 31 de maig es realitzarà un taller sobre el món del cavall i el dimecres 1 de juny el fotògraf Jesús Monterde parlarà sobre la seua exposició “Nemini Parco”. També la Rabera Eclèctica col·laborarà amb el taller de poesia i fotografia del 3 de juny.

-Exposicions

El cap de setmana de la Festa per la llengua, 4 i 5 de juny, es podran visitar en horari de matí diferents exposicions relacionades amb la celebració. Els treballs finalistes dels concursos de dibuix i logotips, el concurs de fotografia i poesia de l’alumnat del SES Benassal, una exposició sobre Carles Salvador patrocinada per l’AVL, les fotos finalistes del concurs d’Aiguaclara i el Club de Muntanya, la mostra de fòssils del Maestrat, l’exposició sobre els experiments de la Legió Còndor a l’Alt Maestrat, la de l’escoleta del Canto i la de fotografies del concurs literari i fotogràfic Carles Salvador són les opcions a tenir en compte.