L’Ermita del Calvari d’Albocàsser, escenari de la segona actuació del ‘Cicle de música a les ermites’

342
PUBLICITAT

Dissabte que ve 9 d’abril, el grup ‘Udiva’ protagonitzarà la segona actuació del ‘Cicle de música a les ermites’. És l’última proposta musical llançada des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Albocàsser. Consisteix en una sèrie de concerts musicals en escenaris històrics d’Albocàsser, com són les diferents ermites repartides pel terme municipal. Així, es vincula estretament el patrimoni arquitectònic i cultural de la localitat amb espectacles en directe que donen la possibilitat d’apreciar les ermites des d’un altre punt de vista.
 
Els diferents concerts que se celebraran a Albocàsser pertanyen a grups de música de cambra. Tant per la capacitat de les ermites com per l’harmonia i puresa que desprén l’escenari. Així, el grup ‘Udiva’ és un projecte musical basat en composicions originals de Jaume Pallardó i que recull en les seues cançons la temàtica tradicional i costumista de la mediterrània oriental. El grup està format per tres músics, capaços de tocar i crear diferents melodies amb instruments com el violoncel, el clarinet, el laouto, el pandero quadrat, les palmes o la mateixa veu. En 2019 van llançar el seu primer disc ‘Aigua’.
 
Els diferents concerts, que es desenvoluparan al llarg de la primavera, s’han programat en cada ermita prenent com a referència la celebració de les seues festivitats, per a coincidir en el mateix cap de setmana i donar un valor afegit i un sentit cultural a la cita. Així, el diumenge 10 es realitzarà la benedicció de les palmes en el Pla dels Sants Joans. A continuació es realitzarà la missa en honor al Diumenge de Rams. A la vesprada, a les 17h, en l’Ermita del Calvari se celebrarà el cant del Miserere.
 
Com a últim esdeveniment del cicle s’ha ideat una jornada d’intercanvis musicals que se celebrarà en Sant Pau d’Albocàsser. La seua data està encara per determinar.