L’equip de govern de Todolella presenta a la fiscalia la denúncia contra l’ex-alcalde Alfredo Querol

640
Omar Barina, Angel Guardiola i Ana Edo als jutjats de Castelló
PUBLICITAT

-Nota del PSPV-PSOE de Castelló-

El tinent d’alcalde de l’Ajuntament de la Todolella, Àngel Guardiola, acompanyat de la secretària provincial d’Organització de PSPV-PSOE de Castelló, Ana Edo, i l’assessor jurídic del partit, Omar Braina, han presentat denúncia aquest matí davant la Fiscalia de Castelló contra l’exalcalde Alfredo Querol (PP), per presumpta prevaricació i malversació De fons públics durant la seva etapa com a primer edil. Amb la denúncia, l’actual equip de govern socialista vol que “es depurin responsabilitats i el poble recuperi els diners robats”.
 
Guardiola ha assegurat que l’actual equip de govern “ha complert amb la seva responsabilitat d’encarregar una auditoria externa per veure si els anteriors regidors, sobretot el exalcalde, ho havia fet malament ia partir de l’informe ens hem adonat que els comentaris dels veïns del poble tenien raó “.
 
Cal destacar que l’auditoria assenyala a Querol com a presumpte responsable d’adjudicar de manera irregular contractes per serveis públics com a alcalde de la Todolella, l’últim d’ells per valor de 800.000 €, podent beneficiar una empresa del seu fill de la qual ell i la seva dona eren administradors solidaris.
 
L’informe també revela possible mala gestió al capdavant de l’empresa pública Les Clapises, participada a parts iguals amb el consistori de Portell, i que li ha costat a l’Ajuntament de la Todolella la quantitat de 150,00 € i unes pèrdues acumulades de 76.000 €, que és més de la meitat del capital social que té l’esmentada signatura i de l’existència dels veïns de la localitat no tenien constància.
 
L’actual tinent d’alcalde de la Todolella ha destacat que els anys de govern muncipal d’Alfredo Querol “han estat protagonitzats per un sistema de governació caciquil on la majoria del PP anul·lava qualsevol intent de participació. Quan alguna cosa arribava a ple ja estava pesat i mesurat, poca cosa es podia fer o dir “, ha manifestat.
 
Guardiola ha afirmat que amb la denúncia presentada avui davant la Fiscalia, l’actual equip de govern de la Todolella “vol que es depurin responsabilitats i que l’Ajuntament pugui recuperar els diners que s’ha perdut de forma irregular a costa de les arques públiques perquè es torni al poble “.