L’equip de govern de la Diputació de Castelló reclama a la Generalitat que implante habitacions individuals a l’Hospital General

171
PUBLICITAT

L’equip de govern de la Diputació de Castelló ha presentat una declaració institucional per a demanar a la Generalitat que contemple en el Pla Director de l’Hospital General Universitari la implantació d’habitacions d’ús individual.

Tal com recull la Declaració Institucional, l’Hospital General Universitari de Castelló és el principal centre de referència del Departament de Salut de Castelló i en l’actualitat compta amb 538 llits d’hospitalització, 39 llocs d’observació d’urgències, quiròfans programats, dos quiròfans d’urgències, un Hospital de Dia, una Unitat de Curta Estada i consultes externes.

A més, es recorda que la Conselleria de Sanitat ja ha desenvolupat centres hospitalaris amb habitacions d’ús individuals, com són l’Hospital Universitari de La Plana a Vila-real, o l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe a València.

És per això que des de l’equip de govern es reivindica la necessitat d’implantar la reforma integral de l’Hospital General Universitari de Castelló per a incorporar habitacions d’ús individual. «És una exigència de justícia, no sols per a la ciutat de Castelló i el departament de salut, sinó per a totes les comarques, ja que és un hospital de referència», ha expressat el portaveu de Compromís en l’equip de govern, Ignasi Garcia

Per això, se sol·licita a la Conselleria de Sanitat que comence a tindre en compte aquesta necessitat de tindre habitacions d’ús individual, i una reforma integral de tot el centre hospitalari tal com marca la Llei 16/2003, del 28 de maig, de cohesió i qualitat del Sistema Nacional de Salut. Es refereix en aquest sentit a l’article 28, en el qual es recull que «els hospitals del Sistema Nacional de Salut procuraran la incorporació progressiva de les habitacions d’ús individual»,

En la mateixa línia s’ha expressat el portaveu socialista en l’equip de govern, Santi Pérez, per a qui «la millora de les instal·lacions sanitàries i de l’assistència als pacients ha de ser un objectiu absolutament prioritari per a les administracions públiques». Per això, creiem que ara és el moment de tindre en compte la implantació d’habitacions individuals en futurs projectes d’ampliació i reforma del centre hospitalari».

En aquest sentit, l’ens supramunicipal, com recull la proposta de Declaració Institucional, considera imprescindible la implantació de les habitacions d’ús individual, el projecte d’ampliació, així com una reforma i renovació integral de l’Hospital General Universitari de Castelló, per la millora de la qualitat assistencial en el Departament de Salut de Castelló i també en el conjunt de les comarques del Nord.

També es reclama aquesta mesura per a oferir un bon servei sanitari, amb els equips humans necessaris i unes infraestructures adequades.