L’Early Music Morella s’estrena al convent de Sant Francesc amb el concert El Grial

500
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

Es tracta d’una de les acadèmies i festivals d’aquesta música més importants d’Europa
Durant tota la setmana el Festival Early Music Morella ofereix concerts de música medieval i renaixentista
Del 21 al 27 de juliol Morella es trasllada a l’època medieval a través de la música i dels edificis històrics de la ciutat

L’Early Music Morella ha començat avui amb el concert inaugural El Grial al convent de Sant Francesc. D’aquesta manera s’estrena un dels festivals més importants de música medieval i renaixentista més importants d’Europa a Morella. Així, més de 100 alumnes d’arreu del Món estudien diferents disciplines i instruments amb professors de primer nivell. Durant tota la setmana, Morella tornarà a l’època medieval concentrant classes, concerts i conferències en edificis històrics de la ciutat.

La regidora de Cultura, Rocío Querol, ha destacat que “és ja la VI edició de l’Early Music Morella que ha sigut tot un èxit en anys anteriors i esperem que, la del 2017, continue per aquest camí”. Tanmateix, l’edil ha comentat que “és una de les acadèmies més importants d’Europa de música medieval i renaixentista i es nota la qualitat en els concerts que ofereixen durant tota la setmana”. Rocío ha explicat també que “enguany el festival compta amb la participació d’Eduardo Paniagua, un arquitecte i músic argentí especialitzat en música medieval espanyola, el qual oferirà el concert Ponts sobre el Mediterrani el dissabte”.

L’Early Music Morella mescla la música tradicional amb els edificis històrics de la ciutat per a traslladar-la a l’època medieval. Així, el concert inaugural ha sigut al convent de Sant Francesc i durant tot el festival l’Església Arxiprestal, l’edifici de l’ajuntament del segle XV o la Casa Ciurana són els edificis que albergaran els concerts i les classes.

Així, la Sala del Justícia, la Sala del Consell i la Llotja a l’edifici de l’ajuntament, la Casa Ciurana i les Torres de Beneito alberguen les classes de l’Acadèmia de i festival internacional de música medieval i renaixentista amb alumnes vinguts de tot el Món a Morella. Aquesta afluència de 100 alumnes i els professors que imparteixen les classes dóna molta vida a la ciutat que veu els seus emplaçaments plens de gent.

Fins al 27 de juliol es realitzen concerts diaris. Així, el dissabte Eduardo Paniagua oferirà el concert Ponts sobre el Mediterrani i la Capella de Ministers La ruta de la seda al convent de Sant Francesc i el diumenge La Danseryerealitzarà el concert Odhecaton a l’Arxiprestal. Entre setmana continuen els concerts per les vesprades. El dilluns es realitza el concert Un luthier medieval, el dimarts Io non compro piu speranza, el dimecres Diáspora i el dijous conclou el festival amb Bassa capella i La dansa de la mort.