L’AVL inicia a l’Alt Maestrat la campanya escolar “Un@ xiquet@, un còmic”

89
L’AVL inicia a l’Alt Maestrat la campanya escolar “Un@ xiquet@, un còmic”
L’AVL inicia a l’Alt Maestrat la campanya escolar “Un@ xiquet@, un còmic”

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua enceta esta setmana la campanya “Un@ xiquet@, un còmic”, una iniciativa que té per objectiu la difusió de la cultura, la història, les tradicions i, naturalment, la llengua dels valencians, entre la població infantil en edat escolar.


La campanya, centrada inicialment en aquells municipis de menys de 3.000 habitants de la Comunitat Valenciana, arranca en la comarca de l’Alt Maestrat i compta amb la col•laboració dels ajuntaments i la Diputació Provincial de Castelló, que donen suport a este nou projecte de la institució normativa.

Les escoles rurals d’Albocàsser, Ares del Maestrat, Benassal, Catí, Culla, Tirig, la Torre d’en Besora, Vilafranca i Vilar de Canes seran les primeres destinatàries d’esta nova campanya de promoció del valencià. Uns 400 xiquets i xiquetes d’estos municipis de l’interior de Castelló rebran un còmic de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Els còmics estan editats per l’AVL i formen part de la col•lecció Gràfica iniciada l’any 2010. “Jaume I”, “El Misteri d’Elx”, “Vols conéixer la festa d’Algemesí”, “El cant dels angelets” d’Ontinyent, “Vicent Andrés Estellés”, “Teodor Llorente”, “Enric Valor”, “Francesc Eiximenis” i, l’últim, “El Sexenni de Morella” són les obres d’esta sèrie.

Ramon Ferrer, president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, ha sigut l’impulsor de la iniciativa que vol arribar a tota la Comunitat Valenciana, tant a les comarques valencianoparlants com a les castellanoparlants. La campanya continuarà fins que acabe el curs escolar i es reprendrà en el mes de setembre.