L’AVL inicia a Benassal la campanya escolar “Un@ xiquet@, un còmic”

134
L’AVL inicia a Benassal la campanya escolar “Un@ xiquet@, un còmic”
L’AVL inicia a Benassal la campanya escolar “Un@ xiquet@, un còmic”

Ramon Ferrer, president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, ha visitat Benassal per a inaugurar la campanya “Un@ xiquet@, un còmic”, una iniciativa que té per objectiu la difusió de la cultura, la història, les tradicions i, naturalment, la llengua dels valencians.


La campanya, centrada en els municipis de menys de 3.000 habitants de la Comunitat Valenciana, s’inicia en la comarca de l’Alt Maestrat, després continuarà per l’Alcalatén fins a completar totes les comarques castellonenques, i més tard per la resta del territori valencià, sempre amb la col•laboració dels ajuntaments i les diputacions.

Els còmics formen part de la col•lecció Gràfica iniciada l’any 2010. “Jaume I”, “El Misteri d’Elx”, “Vols conéixer la festa d’Algemesí”, “El cant dels angelets” d’Ontinyent, “Vicent Andrés Estellés”, “Teodor Llorente”, “Enric Valor”, “Francesc Eiximenis” i, l’últim, “El Sexenni de Morella” són les obres d’esta sèrie.

Ramon Ferrer, president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, ha sigut l’impulsor de la iniciativa que vol arribar a tota la Comunitat Valenciana, tant a les comarques valencianoparlants com a les castellanoparlants. La campanya continuarà fins que acabe l’actual curs escolar i es reprendrà en el mes de setembre.