“L’autobús amb els xiquets va patinar i no podíem seguir”. Vistabella pateix els efectes del temporal de neu

342
Estat de la carretera cap a Vistabella del Maestrat
PUBLICITAT
  • Quatre xiquetes i dos xiquets de Vistabella del Maestrat, que tornaven a casa de l’institut de la Vall d’Alba, van haver de endarrerir la seua arribada perquè l’autobús no podia girar les corbes pel gel
  • Bombers del Consorci i la Guàrdia Civil d’Atzeneta del Maestrat van socórrer als afectats i els van portar cap a les seues respectives cases

A les 15:55h de cada dilluns toca el timbre de final de classes a l’Institut de la Vall d’Alba. Xiquets i xiquetes desfilen cap als autobusos que els portaran a les seues cases després de la primera jornada lectiva de la setmana. Tot pareixia, aquest dilluns 6 de febrer, com un dia comú i usual fins que el temporal de fred i neu va colpejar amb els primers efectes: “L’autobús va començar a patinar i no podíem continuar cap a Vistabella del Maestrat. Vam haver d’esperar que ens rescataren”, relata la monitora de l’autobús que controla, cada dia, el servei que porta xiquets i xiquetes a l’institut de la Vall d’Alba i els torna a Vistabella.

La corba on van patinar i no van poder continuar en el trajecte cap a Vistabella.

Els bombers forestals de Vistabella del Maestrat juntament amb la màquina llevaneu i la Guàrdia Civil d’Atzeneta es van apropar cap al lloc dels fets. Una vegada comprovat que l’autobús no era capaç de reprendre la marxa habitual, ambdós cossos van fer de xòfers: cada cotxe va arrimar cap al poble a tres xiquets. Tot i l’actuació de salvament realitzada, el mal estat de la carretera ho estava per a tots, ja que al camió de bombers el van haver d’esperar prop d’una hora i mitja.

Cossos policials i bombers forestals al rescat dels xiquets i xiquetes.

Durant aquests temporals són nombroses les campanyes de seguretat viària per garantir els mínims accidents de trànsit en les carreteres. Una de les xiquetes de Vistabella que va pujar fins a Vistabella amb els bombers va haver d’esperar més per arribar al seu domicili, ja que es van topar amb un accident lleu de tres cotxes on els professionals del cos de salvament havien d’actuar. Afortunadament, les conseqüències per als xiquets i xiquetes no van fer perillar la seua vida.

L’Ajuntament de Vistabella ha decretat aquest matí la suspensió de classes per a l’aulari del CRA Penyagolosa davant la previsió de nevada durant tot el dia i l’acumulació del voltant de 15 cm en el centre urbà.