L’Associació de la Setmana Santa presenta el programa d’actes a Vilafranca

902
Cartell Setmana Santa Vilafranca
PUBLICITAT

La Parròquia de Vilafranca i l’Associació de la Setmana Santa de Vilafranca han presentat el programa d’actes religiosos que se celebraran a Vilafranca entre el 20 i el 27 de març. Des de fa uns anys l’associació s’encarrega d’organitzar la Setmana Santa, que venia d’unes dècades en les que progressivament s’anaven perdent portants per als passos. El principal objectiu del col·lectiu, a més de fomentar la participació en els actes religiosos, és aconseguir el suficient nombre de portants per a les diferents processons.

El proper dia 20 se celebrarà el Diumenge de Rams, amb la benedicció de rams de ginebre en la plaça En Blasc. A Vilafranca hi ha dues processons nocturnes: el Dimecres i el Divendres Sant. En la del Dimecres Sant es desfila fins al calvari de la localitat, que ascendeix seguint els graons que formen els abancalaments.

El Divendres Sant el Viacrucis se celebra en el calvari i a la nit tindrà lloc la processó del Sant Enterrament, amb la presència de totes les peanyes de l’església parroquial de Santa María Magdalena. La Setmana Santa de Vilafranca disposa d’una pàgina web: http://www.setmanasantavilafranca.tk

Una altra jornada que compta amb nombrosa participació de públic i devots és la del diumenge de Pasqua. Després de la processó de la trobada és costum que la Unió Musical de Vilafranca celebre el tradicional concert del diumenge de Pasqua, en la Placeta de Baix.

En la Setmana Santa de Vilafranca desfilen fins a vuit passos. Es tracta de l’Oració en l’hort de les oliveres, Jesús Natzaré, Jesús Crucificat, la Pietat, el Sant Sepulcre, la Mare de Déu dels Dolors, Jesús Ressuscitat i La Inmaculada Concepció. Entre tots ells destaca “L’Olivera”, que necessita de 24 portants i és obra de l’imatger José Terencio Farré.