L’Associació de la Setmana Santa de Vilafranca organitza una exposició dedicada a l’escultor religiós Pasqual Amorós, a partir del 8 de març a les Sales Gòtiques

501
El llegat de Pasqual Amorós
PUBLICITAT

El llegat de Pasqual Amorós
El llegat de Pasqual Amorós
L’Associació Cultural Setmana Santa Vilafranca ha preparat una exposició en què es mostra el llegat escultòric que va deixar Pasqual Amorós a Vilafranca. L’obra de l’escultor vilarealenc expert en imatgeria religiosa es pot visitar a les Sales Gòtiques de l’ Ajuntament des del 8 de març al 4 de maig. Les obres que s’exposen són les de Sant Joan i la Dolorosa, pertanyents al grup escultòric del calvari, la imatge de la Puríssima Concepció que presideix el temple parroquial, la imatge i l’anda de Nostra Senyora del Llosar, la imatge del Crist Jacent així com la seua anda i la imatge del Crist Crucificat . A més , al costat de les escultures es situen registres fotogràfics que s’han obtingut de la recopilació de les obres realitzades per l’autor que es troben en localitats de la província com Almassora, Les Alqueries, Benlloch, Borriana, Castelló, Cabanes, Sant Joan de Moró, Suera, Vila -real i Vilavella. Així mateix, la mostra comptarà amb fotografies de les obres d’imatgeria religiosa de Pascual Amorós que en l’actualitat no existeixen.

L’exposició es dividirà en dos sales. En la primera es mostrarà les escultures que va realitzar Amorós per a la Setmana Santa de Vilafranca i en la segona s’ubicaran les obres de temàtica mariana.

Pascual Amorós està considerat com l’escultor d’imatgeria religiosa més fructífer de la província de Castelló. L’Associació Cultural Setmana Santa Vilafranca ha organitzat esta mostra per posar en valor i mostrar al públic el patrimoni escultòric religiós que posseeix la localitat.