L’associació de dones de Benassal prepara les avellanes que es repartiran al Pregó

359

El municipi promocionarà els seus encants gastronòmics en l’acte més multitudinari de les festes de la Magdalena

L’Associació de Dones de Benassal ha preparat aquesta setmana una xicoteta mostra d’un dels productes més coneguts del municipi, les avellanes. Aquests deliciosos fruits secs s’han empaquetat en bossetes que es repartiran durant la participació de Benassal en el Pregó de la Magdalena, l’acte més multitudinari dins de les festes de Castelló. El Pregó servirà així com a aparador per a dos dels esdeveniments més destacats que organitzarà Benassal durant 2016, el ‘Mes de l’Avellana’ i la ‘Fira d’Oficis’.

Els encarregats de promocionar el municipi seran els veïns de Benassal, tots ells voluntaris, que desfilarà en l’anunci oficial de les festes de la Magdalena. Ho faran vestits com abans, promocionant una nova edició de la ‘Mostra d’Oficis Tradicionals’ que arribarà a Benassal els dies 23 i 24 de juliol. També el ‘Mes de l’Avellana’, que es desenvoluparà a l’octubre amb menús especials i activitats al voltant d’aquest fruit sec.

Al Pregó de la Magdalena els veïns de Benassal desfilaran mostrant diversos dels oficis tradicionals que s’exhibeixen a la ‘Fira d’Oficis’. Així mateix el públic podrà observar com es dansa el Ball Pla. Per això, a més de les parelles de balladors, també es comptarà amb la col·laboració de la banda de música. No faltaran tampoc els ‘quintos’. Un carro arrossegat per una cavalleria també formarà part de la comitiva.

AVELLANES