L’Arxiu de Vistabella és guardonat amb el premi ‘Seidia’ per Maestrat Viu

753
PUBLICITAT

Maestrat Viu, el col·lectiu en defensa de la llengua i de la cultura valenciana, ha guardonat amb el premi ‘Seidia’ a l’Arxiu de Vistabella del Maestrat per la seua obra ‘Se done a saber… Memòria gràfica de Vistabella del Maestrat’. Per prendre la decisió s’ha tingut en compte el vital paper que té aquesta proposta cultural per mantenir vives les arrels de la localitat, amb un arxiu fotogràfic ampli que fixa per la posteritat el segle XX de Vistabella i de la comarca del Maestrat.

L’Arxiu de Vistabella del Maestrat és un projecte del Centre d’Estudis de Penyagolosa, una iniciativa de Sílvia Olària, Antonio Giner i Elvira Safont. Una idea que posa en valor els materials que permeten reconstruir la vida quotidiana de la localitat de Vistabella des d’una perspectiva històrica, una mirada enrere als avantpassats. Una de les empentes amb èxit de l’Arxiu de Vistabella s’ha gestat a través de les xarxes socials quan a l’octubre de 2014 es va crear la secció “Se done a saber”, a través de la qual es demana col·laboració per identificar els habitants del segle XX. Aquesta secció en línia ha passat al paper amb més de 90 imatges dels fons fotogràfics familiars del municipi: les autores de la publicació són Sílvia Olària Ibáñez, responsable tècnica dels continguts audiovisuals i de l’organització del web de l’Arxiu de Vistabella, i Elvira Safont Pitarch, responsable de l’arxiu fotogràfic. 

L’acte de lliurament del premi tindrà lloc en la plaça de l’església de Sant Jordi del Maestrat el dia 28 de maig a les sis de la vesprada. Per a assistir a l’acte caldrà inscriure’s en el formulari que es publicarà a www.maestratviu.org. A continuació també es podrà acudir al sopar dels Premis Maestrat Viu, havent fet la reserva prèviament.