L´Arquer de la Valltorta per a il·lustrar la imatge del Dia de la Província

2238
Cartell
PUBLICITAT

La silueta de la prehistòrica imatge pren els diversos colors de la província en un creatiu disseny de l’il·lustrador Boke Bazán

La Diputació de Castelló rendeix tribut a L´Arquer de la Valltorta en el cartell que donarà imatge enguany al Dia de la Província. La silueta de la prehistòrica imatge, emblema d’aquesta solemne celebració, pren els diversos colors que defineixen la diversitat del territori de la província, en un creatiu disseny que acompanya a les lletres de Castelló en un cartell obra de l’il·lustrador Boke Bazán. Una creació que ell mateix ha presentat aquest matí al president de la Diputació, Javier Moliner, com a part dels preparatius per a la celebració del Dia de la Província dissabte que ve 27 de febrer.

Després de la presentació de la imatge el president Moliner ha explicat que “hem volgut que el dia de màxima celebració institucional de la província de Castelló tinguera també una imatge que reflectira la passió amb la qual Castelló viu aqueixa celebració. Una imatge amb la qual, a través de l’element vertebrador de L´Arquer de la Valltorta, que és el motiu de l’escultura que s’atorga a l’Alta Distinció de la Província, poguérem mostrar-nos davant de tots els que ens visiten aquestes festes de la Magdalena com una terra diversa, lluitadora, valenta, que està disposada a treballar i lluitar per continuar endavant. Crec que el cartell arreplega a la perfecció aqueix esperit, li posa el millor aparador, el millor color i la millor imatge per a celebrar amb intensitat el Dia de la Província”.

Per la seua banda l’il·lustrador Boke Bazán ha assenyalat que “l’epicentre d’aquesta creació, que és L’Arquer, és l’eix que ens ha ajudat a vertebrar el concepte del cartell. Posar en valor aqueixa icona, donar-li el protagonisme i acompanyar-ho amb les lletres de Castelló. Es tracta d’un disseny realitzat de forma molt manual, molt a pinzell, per a arreplegar aqueix caràcter de les persones, i al seu torn donar-li el color, no solament de la terra i de l’argila, que és el color roig propi de L´Arquer, sinó també enriquir-ho amb una gamma de colors que ajude a transmetre la varietat i multiplicitat i diversitat de Castelló, incloent en ella no només la geogràfica amb el mar i la muntanya sinó també altres com la diversitat gastronòmica o la cultural”.

-Una celebració carregada de significat

L’escultura de L´Arquer com a element diferenciador de l’Alta Distinció és una part important de tots els preparatius que està culminant la Diputació per a fer del Dia de la Província el màxim homenatge i reconeixement a aquells que més han contribuït amb el seu esforç a la millora de la província.

Elements de primer rang com la grandiositat i trajectòria del Saló de Recepcions que acollirà l’acte i la participació dels màxims representants de la societat castellonenca definiran el perfil de tan assenyalada data, dissabte que ve.