L’arquer de la Valltorta en l’exposició “Art primer” al MAC

469
L'Arquer de la Valltorta
L'Arquer de la Valltorta
PUBLICITAT

Nota de premsa Museu de la Valltorta

L’arquer de la Valltorta participa en l’exposició “Art Primer. Artistes de la Prehistòria” que es fa a la seu central del Museu Arqueològic de Catalunya, a Barcelona. L’exposició, que recull peces del museu de Belles Arts de Castelló, del de Prehistòria de València, del museu Arqueològic d’Alcoi, del MARC i del museu arqueològic de Cartagena entre d’altres, es podrà visitar des del 6 de febrer al 28 de juny.

L’arquer de la Valltorta està exposat a la sala 2 del museu de la Valltorta des del 2011, encara que la propietat és del museu comarcal de Cervera (Lleida) i està cedit en règim de comodat. En un dels acords del conveni s’especificava que podria ser cedit de manera temporal per a ser exposat si es donava el cas. Recordem que l’any 2015 va ser anomenat símbol de la província per la Diputació de Castelló.

La participació en l’exposició servirà per a promocionar el museu de la Valltorta i establir sinergies que ja es van crear en el 1917 quan van venir a prospectar el barranc l’IEC, l’Institut d’Estudis Catalans.

L’associació Amics de la Valltorta- Gassulla ha fet una rèplica 3D de l’arquer que dipositarà de manera temporal en el museu de la Valltorta i el dissabte es farà l’acte de lliurament a Tírig.