Lara Buj, nova administradora de Vallivana

277
PUBLICITAT

Lara Buj Carceller és la nova administradora de Vallivana i presidenta de l’Associació Mare de Déu de Vallivana. Ahir, al ple extraordinari urgent es va nomenar aquest càrrec després que renunciara l’antic administrador, Jesús Sangüesa Ortí, fa unes setmanes quan ho va comunicar a l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés. Després de mantindre diverses reunions amb els dos, es va acceptar la proposta.

D’aquesta manera, a proposta de l’alcaldia, Lara serà l’encarregada de tot allò relacionat amb la Mare de Déu de Vallivana i el santuari. Cal explicar que, compta amb una llarga experiència com a alet i és una persona implicada en l’activitat de la ciutat. L’organització de la Rogativa el primer cap de setmana de maig és una de les primeres tasques de Lara i ja s’ha previst la primera reunió amb els alets durant les vacances de Setmana Santa i Pasqua.

Els i les alets són les persones escollides per a realitzar les tasques relacionades amb la Mare de Déu de Vallivana. També d’aquelles que tenen a vore amb les festes sexennals, ja que aquesta és la protagonista i motiu de la seua realització. Es pensa que la paraula alets deriva de persones elegides a elects, elets i, finalment, alets. Aquestos també estan nomenats pel plenari quan hi ha vacants, de manera que, quan hi ha vacants, la gent es presenta de manera voluntària i els alets fan una proposta.

Rhamsés ha volgut “agrair el treball que ha realitzat Jesús Sangüesa durant els anys que ha ocupat el càrrec d’administrador des de l’any 2011 amb totes les tasques que això comporta amb especial rellevància dels sexennis del 2012 i 2018”. L’edil també ha aprofitat per a “agrair a Lara l’acceptació del càrrec, fer un pas endavant en esta important tasca per al poble de Morella i desitjar-li sort en la feina que alberga” i ha afegit que “comptarà amb la màxima col·laboració de l’ajuntament i dels alets en tot allò que necessite”.
Cal recordar que, Jesús Sangüesa ha sigut administrador de Vallivana des de l’any 2011 fins ara, de manera que ha complit 12 anys en el càrrec on ha estat en els sexennis de 2012 i 2018. Amb ell, s’ha posat en marxa la nova administració de Vallivana amb forma d’associació. Durant els anys que Jesús ha sigut administrador, s’han realitzat diferents millores al santuari de Vallivana.

Punts del ple extraordinari
A més del nomenament de la nova administradora de Vallivana, el ple extraordinari celebrat ahir va comptar amb més punts. Així, Hisenda va aprovar el nou conveni entre la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Morella per a donar continuïtat als serveis d’atenció ciutadana al municipi de l’oficina PROP. També, el pla antifrau 2023. Benestar i drets socials, l’autorització municipal d’execució de l’obra de millora i ampliació del Centre de Dia de Morella.