L’Aplec d’Herbers organitza una taula redona sobre la despoblació a Castelló

140
Taula redona despoblació Aplec

La comissió organitzadora de l’Aplec dels Ports 2019 que enguany se celebra a Herbers ha preparat una taula redona per a tractar el tema de la despoblació a la comarca dels Ports. L’esdeveniment tindrà lloc el dissabte 23 de febrer a les 11.30h en el Menador de Castelló.

La taula estarà moderada per la periodista Violeta Tena i participaran Antoni Such Botella, Director General de l’Administració Local de la Comunitat Valenciana; María Elena Vicente-Ruiz, diputada responsable de Repoblem de la Diputació de Castelló; Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella; Artur Aparici, professor de l’UJI especialitzat en desenvolupament rural; i Luís del Romero Renau, investigador de la Universitat de València i fundador del grup d’investigació Recartografías.

Segons indiquen des de l’organització de l’Aplec, s’ha triat Castelló per a realitzar l’esdeveniment “per a donar a conéixer a quanta més gent millor la situació dels Ports i divulgar aquelles iniciatives que puguen afavorir la millora del repoblament de la nostra comarca”. Cal recordar que segons dades de la Generalitat Valenciana Herbers és el municipi dels Ports que més ha patit la despoblació en els darrers anys, passant de 144 habitants en 1986 als 48 actuals.