L’Aplec demana a Maestrazgo – Els Ports transparència

1181
PUBLICITAT

La Comissió de l’Aplec dels Ports ha enviat un comunicat a Maestrazgo – Els Ports demanant que es done informació verídica i transparent sobre “els objectius del projecte, l’ànim real i la voluntat de totes les empreses, entitats i fundacions que hi ha al darrere”.

Així, la Comissió de l’Aplec manifesta que han decidit adherir-se al Manifest per la Vida Rural publicat a través de la Plataforma No al Yellowstone Europeo.

“Des de l’Aplec ens sorgeixen diversos dubtes com ara l’interès que hi ha rere la inversió que s’ha fet únicament en una campanya promocional per xarxes socials sense l’objectiu aparent de realitzar cap acció posterior. També considerem que les formes en què s’ha dut a terme han estat irrespectuoses amb les persones dels Ports, que viuen, treballen i estimen aquesta terra. Volem mostrar la nostra preocupació respecte a la inexistent participació ciutadana amb la qual s’ha ideat el projecte Maestrazgo – Els Ports: no és l’adequada ni voldríem que es convertira en cap exemple a seguir” continua el manifest.

Així, es recorda també que el 28 de novembre de 2019 es va fer una reunió a Forcall amb Global Nature i diferents càrrecs polítics valencians, catalans i aragonesos per a conèixer el projecte. Per tot, es reclama “a les administracions públiques i a la mateixa iniciativa, un exercici de transparència i un posicionament clar sobre un projecte que la ciutadania del territori hauria de conèixer i validar abans de ser executat”.