L’Aplec dels Ports rebutja la construcció de nous parcs eòlics i noves línies d’alta tensió en els Ports i Terol

945
Estació transformadora de Fraiximeno, al terme de Morella
PUBLICITAT

– El col·lectiu es suma a altres associacions que ja s’han posicionat en contra del projecte Clúster – Maestrazgo

L’Aplec dels Ports ha manifestat el seu rebuig a la construcció de nous parcs eòlics i noves línies d’alta tensió en els Ports i Terol, emmarcats en el projecte Clúster-Maestrazgo. El  projecte comporta la construcció de 22 parcs eòlics (161 aerogeneradors d’aproximadament 200 metres d’altura) a la zona de Cantavieja, Iglesuela del Cid, Mosqueruela, Puertomingalvo, Fortanete, Mirambel y Tronchón. L’energia produïda en aquests parcs es transportarà amb unes línies aèries d’alta tensió, el traçat de les quals afectarà diversos municipis de la nostra comarca com: Cinctorres, La Mata, La Todolella, Morella i Portell. 

L’Aplec dels Ports ha comunicat que tot i que es mostra a favor de l’energia renovable, el projecte condicionarà la vida i l’habitatge dels veïns i veïnes de les comarques afectades. A més, han aportat arguments en els quals el grup ha afirmat que degut a l’augment de potència innecessària en els aerogeneradors, es podria crear una bombolla especulativa pel que fa a les energies renovables. 

Altres dels arguments que defenen les associacions que s’han posicionat en contra de la construcció del projecte és “dels 40 municipis de la Comunitat Valenciana que compten amb parcs eòlics, només 2 0 3 han guanyat població en els darrers anys”. Per a aquestes entitats la lluita contra la despoblació per mitjà de l’aposta de Clúster-Maestrazgo no ñes real.