L’Aplec dels Ports prepara el quart Pro Aplec per al dissabte

296
4t Proaplec
4t Proaplec

L’últim cap de setmana de juliol a la comarca dels Ports sempre és especial per a joves i vells. El motiu és la celebració de l’Aplec que uneix, agermana i reivindica els drets de la gent del territori. Enguany però, la festa no es podrà fer, almenys, com la coneixem fins ara. El grup de joves organitzadors ha decidit preparar un dissabte reivindicatiu i cultural per a retrobar el sentiment aplequer que aquest cap de setmana estaria impregnant la localitat de Forcall.

Els actes començaran a les 11h del matí a la Plaça Major amb una Viquimarató organitzada pel Centre d’Estudis dels Ports, per ampliar els continguts de la comarca dels Ports a la Viquipèdia. Després, hi haurà una xerrada sobre recuperació de varietats de fruiters i llavors tradicionals del territori a càrrec de Connecta Natura que serà a les 12h del migdia al pavelló de dalt. A les 17h, a la Sala d’actes de l’Ajuntament, hi haurà la presentació del llibre “La cuina dels Ports. Receptes valencianes de muntanya”.

Finalment, la vesprada es tancarà amb la xerrada “Resistència contra la indiferència: veus crítiques sobre la iniciativa Maestrazgo – Els Ports”, a les 18:30h al pavelló de dalt. Aquesta es gravarà sencera i és publicarà posteriorment.

Per als organitzadors la seguretat dels veïns i les veïnes de la comarca dels Ports i del municipi de Forcall és molt important. És per això que han limitat l’aforament de tots els actes i han previst espais diferents per a desinfectar els llocs entre cada activitat. A més, s’ha demanat inscripció prèvia a cada acte, la qual es pot realitzar a través d’aquest link: https://linktr.ee/aplecdelsports