L’Aplec dels Ports ja està en marxa a Cinctorres, amb galeria de fotos

1113
Aplec dels Ports a Cinctorres, divendres
PUBLICITAT

-Text i fotos de Xavier Tena Vidal-

Divendres a la nit començava el 37é Aplec dels Ports a Cinctorres amb milers d’aplequers vinguts des de molts punts del territori valencià així com del sud de Tarragona.

A l’hora de sopar, l’activitat era intensa al menjador de l’Aplec, situat al Pabelló Polivalent. Organització i col·laboradors no van parar de servir entrepans calents, plats combinats, pataques fregides i begudes.

La Pertucada de Morella va traslladar a la gent cap a la Plaça del Pou, escenari de l’acte inaugural. Alba Tejera i Albert Reig van donar la benvinguda i van llegir el Manifest de l’Aplec 2015.

El Grup d’Animació La Xalera de Vilafranca va oferir un espectacle d’uns 50 minuts de duració, amb el fil conductor molt relacionat amb el lema triat per aquesta edició de l’Aplec “Teixim el Futur”. Així, les faixes van tindre el seu protagonisme unint els diferents punts de la comarca. També es van projectar missatges d’aplequers que estan vivint a l’extranger com a símbol de la despoblació que pateix la comarca.

Després es posaven en funcionament els 2 escenaris més grans. Al de la Barcella els dj’s alternatius van punxar música durant tota la nit.

A l’escenari principal anomenat La Roca Parda primer van actuar els seniencs Maskarats, autors del tema de l’Aplec “Sentiment Comú”. Després pujaven a l’escenari els borriolencs Egalité i els alacatins El Diluvi. El plat fort arribava amb La Gossa Sorda. Els pegolins amb Josep Nadal al front anunciaven que era l’última volta que actuaven a l’Aplec dels Ports. La nit musical es tancava amb La Kinky Band, que acabava la seua actuació ja amb llum solar.