L’Aplec dels Ports calfa motors

825
PUBLICITAT
Cinctorres acollirà la 37ª edició

A poc més de 2 setmanes per al seu inici, la 37ª edició de l’Aplec dels Ports viu els últims preparatius. El lema d’enguany, que aquest 2015 tindrà com a escenari la localitat de Cinctorres, és “Teixim el Futur”.

A poc per conèixer el programa oficial, l’organització ha avançat ja alguns dels grups participants en l’Aplec. Així, tot un referent de la música en valencià com La Gossa Sorda estarà present a Cinctorres el cap de setmana del 24 al 26 de juliol. L’actuació cobra valor afegit ja que aquesta podria ser la darrera gira del grup de la Marina, liderat per Josep Nadal, després de 15 anys de trajectòria.

Altres grups ja confirmats per a la cita aplequera són Auxili, El Diluvi, Egalité, Doctor Calypso, Maskarats, Smoking Souls, La Kinky Band, Toni de l’Hostal i Trobadorets.

L’acte inaugural tindrà com a protagonista al grup d’animació La Xalera de Vilafranca. Serà el divendres 24 de juliol a la nit. L’Aplec dels Ports 2015, a Cinctorres, comptarà amb un bon nombre de voluntaris de totes les edats perquè la festa siga tot un èxit. Hi haurà persones encarregades als pàrquings, a la zona d’acampada, a les barres o al menjador, entre altres llocs, perquè els milers de aplequers tinguen les màximes comoditats.

Activitats pre-Aplec

Com en les darreres edicions, les activitats prèvies a l’Aplec dels Ports han visitat gran part dels pobles de la comarca. Així, per exemple, s’han realitzat les marxes “Camí a l’Aplec” que han passat per Zorita, Villores, Vilafranca, Forcall, la Todolella, La Mata, Morella o Cinctorres.

D’igual manera, s’ha dut a terme una exposició itinerant de fotografia, que ha mostrat la dona treballadora als Ports, i una taula redona a la Llotja del Cànem de Castelló sobre l’escola rural com a model de qualitat educativa.

A més, el lipdub realitzat al maig ha servit per promocionar la festa comarcal per excel·lència a través de les xarxes socials. El grup Maskarats de la Sènia li va posar la música amb el seu tema “Sentiment Comú”. Cal destacar també, que al mes d’abril, l’Aplec dels Ports va rebre el XVI Premi Vicent Ventura per la seua trajectòria.