L’Aplec dels Ports 2018 de Vilafranca des de la música

536

DiaDia

Queden 20 dies per a l’inici de la 40a edició de l’Aplec dels Ports 2018. Com ve sent habitual, l’apartat musical omplirà una bona part dels actes programats.

Dijous el protagonisme serà per a Hormigón Armado, Epicentre, Pupil·les i DJ Làuder.

Hormigón Armado venen de prop, de Cantavieja, al Maestrazgo de Terol. Toquen música punk-rock i també fan versions.

El grup ondenc Epicentre canta en valencià i aposta per ritmes “funk and roll”.

Pupil·les actuarà per primera vegada a l’Aplec dels Ports. Aquest formació valenciana compta amb dues vocalistes i un DJ. Als seus temes apareix el rap electrònic feminista, amb bases de reggaeton. La DJ valenciana Làuder punxarà música de molts estils i molt ballables.

El divendres és el primer dia fort, amb Pepet i Marieta, Roba Estesa, Auxili, Prozak Soup, els DJ’s Kike, Bruixa, Manshtip, PJR i Mercu Adell i la Xaranga local Heredors del Coñac.

Pepet i Marieta són un clàssic de l’Aplec. La formació compta amb músics de banda i banda del Sènia i la seua música festiva té un públic molt fidel.

La formació tarragonina Roba Estesa portarà el seu “folk calentó” i el feminisme fins a Vilafranca. Guanyadores de quatre premis Enderrock, fusionen les músiques urbanes i festives amb la instrumentació i melodies folk. Presentaran el seu nou disc Desglaç.

Auxili també és un grup de referència, especialment entre el públic més jove. El grup d’Ontinyent té per estil musical el reggae, amb pinzellades d’ska i rap. Presentaran el seu nou disc “Tresors”.

Prozak Soup debutarà a l’Aplec dels Ports amb el seu darrer disc “Very Empastre”. El grup valencià aposta pel post-hardcore, el rap, el hip-hop crític i l’electrònica clàssica.

El DJ Kike forma part del grup castellonenc Bandits i el seu estil va en la línia del grup, Ska, Rocksteady, Early Reggae, Soul…

La DJ Bruixa ve des de la Plana Baixa, posarà cançons de cúmbia i reggaeton 100% feminista.

El DJ Mantship de Cabanes, punxarà música variada, amb drum&bass i música en valencià.

PJR és un dj local, amb música remember i retrospective.

Mercu Adell de Sant Mateu té familia a Vilafranca. Aquest jove DJ farà ballar als aplequers i aplequeres amb temes techno molt enèrgics.

La xaranga vilafranquina Herederos del Coñac té una àmplia trajectòria a les festes del pobles de Castelló i Terol. Repertori divertit amb música actual i també dels que han sonat tota la vida.

El dissabte la proposta musical també és molt interessant amb la participació de Zoo, Xavi Sarrià, La Rondalla Primer de Maig, Skatuttipresto, The Skartxos, Els Ramonets, Arreu, La Trocamba Matanusca i com a DJ’s Biano, Miss_Tra, Les Waterpartis, Axolot, Omar Selekta i Javi Prades.

Els gandiencs Zoo arriben com un dels grups referents del panorama musical en valencià, amb ritmes ska, hip-hop, rock i música electrònica.

Xavi Sarrià debutarà a l’Aplec dels Ports en solitari. El que fou vocalista d’Obrint Pas presentarà el seu primer disc “Amb l’esperança entre les dents” acompanyat pel Cor de la Fera format per un grapat de músics de la terra, amb una combinació única de reggae, ska, ska i música tradicional.

La Rondalla Primer de Maig és una rondalla castellonenca fundada a 2013 amb el propòsit de reivindicar la música popular valenciana recuperant temes clàssics i composant repertori propi.

Skatuttipresto venen des de Godella, amb música ska-rock i mestissatge.

The Skartxos és una banda del Maestrazgo de Terol, que toquen punk-rock.

Els vinarossencs Arreu canten en valencià i barrejen barreja rock, ska, reggae i rap.

La Trocamba Matanusca vindrà des de la Vall d’Albaida per animar als assistents a l’Aplec amb Balkan & Gypsy Music.

Els Ramonets portaran el rock didàctic dels neoyorquins “RAMONES” en valencià per fer xalar als més menuts.

El valencià DJ Biano ha participat en molts projectes musicals com Orxata Sound System o ESSOC. Punxa música electrònica.

Les Waterpartis són un grup de dones DJ que pretenen visibilitzar la música feminista de dones, trans i lesbianes, sense oblidar els temazos de vàries dècades. Toquen tots els estils musicals des d’una perspectiva feminista.

El DJ Omar Selekta és de Forcall i punxa música Reggae i Dancehall.

Els DJ’s vilafranquins Axolot i Javi Prades tenen estil garage i techno respetivament.

El darrer dia d’Aplec la música la posaran Pep Gimeno “Botifarra”, Ebri Knight i Alimanya.

El cantador xativí Pep Gimeno “Botifarra” oferirà el seu repertori de cant d’arrel inspirat en la sabiduria popular de les comarques valencianes.

Els maresmencs Ebri Knight presentaran el seu nou disc “Guerrilla” a l’Aplec. Aposten per la música celta barrejada amb el punk, el rock i les melodies de la musica tradicional de Catalunya.

Alimanya és la darrera banda formada a Vilafranca, un poble que al llarg dels últims 60 anys, ha comptat amb diverses formacions musicals. La banda feia uns quants anys que no actava, pero van agafar amb molta il·lusió la proposta que els va fer la comissió organitzadora. Ritmes rock amb repertori propi i versions.