L’Aplec de Penyagolosa: tres dies de cultura, festa i folklore valencià a Vistabella del Maestrat

76
Arxiu 2018. Concert a Vistabella del Maestrat.
PUBLICITAT
  • Demà comença la sexta edició, la segona vegada que Vistabella acull el festival

És qüestió d’hores que Vistabella del Maestrat comence a gaudir del programa cultural organitzat per a la sisena edició de l’Aplec de Penyagolosa. El festival aterra a Vistabella del Maestrat aquest cap de setmana 6 anys després, completant el primer cicle entre els pobles i repetint la positiva experiència del 2018, quan les repercussions socials, culturals i econòmiques van consolidar l’Aplec en el calendari anual dels pobles de Penyagolosa.

Demà divendres s’inaugura el Festival, marcat per una agenda on la música en directe captarà l’atenció dels milers de visitants que s’esperen al llarg dels tres dies de festival. “La roda gira, i tornem a acollir aquest esdeveniment tan positiu per al poble. La música serà important, amb grups importants com Auxili, Zetak, JazzWoman o Pep Gimeno ‘Botifarra’, però també s’ha pensat en tindre activitats familiars disponibles durant els tres dies i actes que promocionen el folklore popular dels nostres pobles, com les Rondalles de Penyagolosa o la Muixeranga dels Ports”, ha explicat Jordi Alcon, alcalde de Vistabella del Maestrat.

Les repercussions econòmiques i socials que comporta la celebració de l’Aplec són “úniques”, descriu Alcon. “Esperem milers de persones durant tres dies, creant una ocupació de quasi el 100% en llits, bars i restaurants. Per un costat tenim les reivindicacions culturals i la defensa del nostre patrimoni, i per l’altre les excepcionals conseqüències que afavoreixen a Vistabella i la comarca”, descriu Alcon.

En el municipi de l’Alt Maestrat es durà a terme un festival que ha comptat amb la col·laboració i ajuda total per part del consistori local. S’han cedit espais urbans i municipals per als concerts, ubicats en la plaça Eres de Troia; la zona de càmping per als visitants, ubicada davant de l’aparcament de l’església parroquial; els diferents punts de dutxes; el servei de menjador; o les àrees habilitades per a caravanes o campers.

“L’Aplec pensa en tot el món, amb activitats per a tots els públics. L’oferta que venem tot l’any a Vistabella del Maestrat també inclou música i festivals culturals de qualitat, com l’Aplec. Un model turístic sostenible que repercuteix directament al veïnat. Una alternativa d’alta muntanya amb esports, música i folklore diferent de l’habitual de sol i platja característic de l’estiu”, defén el primer edil del municipi que acull la sisena edició del festival.