L’aparador nadalenc més saborós hi és a Albocàsser

588
Aparador Hermanos Vidal

El forn Hermanos Vidal decora el comerç, per nadal, amb productes del forn

El Carrer Major d’Albocàsser llueix de manera diferent quan arriba el nadal. I és que des de fa dècades, la panaderia Hermanos Vidal, ubicada en aquest emplaçament cèntric, decora el seu aparador combinant motius del nadal amb element de l’elaboració del pa. Aquest any, un imponent ninot de neu fet amb pasta presideix el vidre d’entrada a l’establiment.

José Luis, encarregat i forner de l’establiment explica que aquest 2020 han volgut innovar d’una manera diferent.  «Enguany hem volgut combinar els elements interiors amb els exteriors, hi ha elements com els peus i el nas del ninot de neu que travessen en vidre; és una figura en 3D», detalla José Luis. Des de fa més de 20 anys, la base de la decoració és la massa de pa. Al poble, el fenomen ja s’ha convertit en un atractiu per a les dates de cada desembre. El forner ens conta que la decoració d’aquest edició pretén transmetre un missatge d’alegria  per contrarestar la tristesa que envaeix tothom per la pandèmia. «Hem volgut posar-li al ninot de neu un gran somriure», comenta el responsable. D’altra banda, el material és completament reciclable, ja que la pasta després serveix d’aliment per als animals, entre altes usos. 

El món de la panaderia també ha sofert directament les conseqüències de la Covid-19, i més en les dates festives. «Quan venen les festes senyalades com ara no es poden celebrar, com la gent que viu fora del poble tampoc ve hi ha una baixada considerable del consum», argumenta José Luis. 

La festivitat de nadal i reis serà molt diferent en un any on les famílies no es podran reunir per menjar presents tan típics com el rosco de reis. Mentre, el forn de pa Hermanos Vidal d’Albocàsser continuarà sent guia de la llum del nadal al centre neuràlgic de la vila.