L’Anunci de Morella es presentarà a Fitur

204
Vista de Morella a darrera hora de la vesprada
Vista de Morella

– La reunió d’anit va servir per a valorar l’any passat molt positivament i preparar els nous projectes de 2017

El Patronat Municipal de Turisme de Morella es va reunir anit per tal de valorar les dades obtingudes en l’exercici de 2016. La reunió va començar amb la valoració de les dades molt positives que s’han obtingut al llarg de l’any. Després, es va continuar amb els nous projectes turístics en els que Morella està submergida, com són les Jornades de la Trufa i la presentació de la festa de l’Anunci a Fitur.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “la reunió ha estat molt positiva per a comprovar que les accions que realitzem es converteixen en visites, ja que el turisme és el principal motor de l’economia a Morella”. L’edil també ha apuntat que “les xifres de rècord obtingudes al 2016 són el fruit de l’esforç i el treball de tots i que esperem millorar cada any”.

Pel que fa a les Jornades de la Trufa són molt importants per a Morella i destaquen pel gran nombre d’activitats que reuneixen. Durant els quasi dos mesos que duren hi ha menús especials amb la trufa com a element característic i els divendres se celebren Showcookings als restaurants de la localitat i altres tallers gastronòmics. Les Jornades de la Trufa s’inauguren el 26 de gener en un acte de presentació on, a més, s’entregarà el Premi del Patronat de Turisme a Electra del Maestrazgo per la seva col·laboració amb les llums de Nadal a Morella. Aquestes celebren la seva XIII edició que s’allargarà fins el 13 de març.

A la reunió també es va remarcar l’impuls de la nova marca Els Ports és Autèntic que pretén potenciar el turisme a tota la comarca. Així, amb accions conjuntes es vol promocionar la cultura dels Ports, començant per Sant Antoni. Avuí a Forcall s’ha fet la presentació de la roda d’aquesta festivitat per tots els pobles de la comarca el qual a Morella se celebra el cap de setmana del 20 al 22 de gener.

Morella presenta l’Anunci a Fitur

El Patronat Municipal de Turisme va tractar, com a punt principal de la reunió, la presentació de la festa de l’Anunci a Fitur 2017. Aquesta tindrà lloc el dia 18 a les 16.00 hores a l’estand de la Comunitat Valenciana. Ací, Morella aprofitarà per a donar a conèixer tot el que es fa durant l’any de l’Anunci i la particularitat d’aquesta festa declarada Bé d’Interès Turístic Nacional amb una delegació de més de 20 persones.

Al dia següent, a l’estand de Castilla la Manxa es celebra un acte amb Los Pueblos Más Bonitos on es presenta l’assemblea mundial d’aquestos. Aquesta edició es celebra a Espanya i té com a seus Albarracín i Morella. Sobre la mateixa, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat “la importància de l’assemblea per a la promoció internacional de Morella i el contacte amb delegacions d’altres països”.