L’Ampa de Benassal demana a Change.org que Puig i Marzà doten la localitat amb un IES

349
Petició a Change.org

-L’Ajuntament ja ha aprovat per unanimitat una moció demanant l’ensenyament fins als 18 anys

PETICIÓ A CHANGE.ORG

L’Ampa de l’Ies de Benassal ha iniciat una campanya digital de signatures per aconseguir que la Generalitat Valenciana implante el batxillerat a la localitat. Mitjançant la plataforma Change.org dirigeix la petició al president de la Generalitat, Ximo Puig i el conseller d’Educació, Vicent Marzà. Els pares benassalencs argumetan que per la falta d’IES al municipi els alumnes de la localitat i la comarca del Maestrat es veuen obligats, cada dia, a passar 3 hores a l’autobús que els transporta fins a l’IES de la Vall d’Alba, situat a més de 50 quilòmetres del municipi.

La petició dels pares es suma a la moció que, per unanimitat, ja va aprovar l’Ajuntament de Benassal i a les peticions realitzades per l’IES i el Consell Escolar. En uns dies la iniciativa ha registrat més de 320 signatures, de les 500 que s’han plantejat aconseguir. Cal recordar que Benassal únicament té 1.400 habitants.

Els pares demanen a la Conselleria “una solució immediata, ja que aquesta situació afecta el rendiment escolar d elos alumnes que s’aixequen a les sis del matí i no tornen a casa fins a les sis de la tarda”.

Consideren els pares dels nens i nenes afectats que “el Maestrat ha de tenir les mateixes oportunitats que altres territoris, sent viable la implantació del batxillerat a Benassal, ja que l’IES de la localitat disposa de les instal·lacions necessàries”.

-Despoblació

Els pares recorden que davant d’aquesta situació són molts els que opten per traslladar-se a viure a Castelló davant la problemàtica de costos econòmics que suposa estudiar el batxillerat amb tres hores diàries d’autobús a l’esquena “.

En la mateixa situació que els alumnes de Benassal es troben els d’altres localitats de la comarca que, si arriba l’IES a Benassal, també es beneficiarien ja que, reduirien notablement el temps que passen a l’autobús.

-1.000 Euros anuals per estudiant.

A més de les tres hores en el transport els pares lamenten que siguin ells els que paguin el manteniment de la línia d’autobús sense que la Generalitat Valenciana haja aportat cap solució al respecte. Cada família paga més de 1.000 euros anuals per alumne. En el cas de famílies amb més d’un estudiant en edat de batxillerat el cost es multiplica.