L’amor triomfa a l’Alt Maestrat amb la Nit Romàntica de Culla

804
Photocall de Culla. Fuente 'Culla, mágica y medieval'.
PUBLICITAT
  • A Benassal es va celebrar la XVI Cursa de Muntanya i a Albocàsser es van donar cita 200 gossos en una competició d’agilitat canina

L’amor ha inundat el territori Human Land. A Culla es va celebrar la Nit Romàntica dels Pobles Més Bonics d’Espanya, associació de la qual forma part la localitat de l’Alt Maestrat. Parelles i famílies han visitat les decoracions que engalanaven els carrers i edificis simbòlics de Culla. Un dels principals monuments, el Portal de la Font, es va decorar com un gran photocall que va immortalitzar centenars de fotografies per al record. Així doncs, la programació cultural realitzada girava al voltant d’un ambient íntim que va desembocar en l’hora del bes, a les 00h, quan les parelles es besaven a l’uníson per a donar la benvinguda al diumenge i celebrar l’amor.

A les 17.30h de la vesprada es va obrir el mercat ambulant de productes i artesania local al Carrer Pla. Establiments i negocis locals van poder oferir productes com a pintures, artesania o articles de gastronomia local, una mostra de tot el que Culla pot oferir al visitant. Així doncs, també es van organitzar visites guiades entre els carrers i edificis patrimonials de la localitat, amb una elevada presència de visitants. En la visita van participar personatges medievals fantàstics, presents en la història de Culla i el seu passat guerrer. Ja entrada la vesprada, en la plaça del Terrat contigua a l’església parroquial es va desenvolupar una sessió de literatura romàntica amb acompanyament musical. La lectura, a càrrec de Susanna Lliberós, Albert García, Rosa Miró i Josep Abad, va ser un èxit d’assistència. Per a finalitzar la vetlada, el piano de Lisbeth Freites i la veu de Bàrbara Breva van posar el fermall d’or amb la representació de balades i boleros en la mateixa plaça del Terrat.

– 200 gossos competeixen a Albocàsser per una plaça en el Campionat d’Espanya d’agilitat canina

El camp de futbol La Planeta d’Albocàsser va ser escenari de multitud de proves d’agilitat canina en les quals van participar al voltant de 200 gossos, juntament amb els seus ensinistradors i ensinistradores. Des del divendres al diumenge, comptant el dijous com a sessió preparatòria, es van celebrar les diferents proves, en les quals es premiaven aspectes com a velocitat, agilitat, intel·ligència i comportament adequat. El rotund èxit de participació s’emmarca en la fase classificatòria general que donarà accés al Campionat d’Espanya d’agilitat canina de 2023.


– L’esport de muntanya protagonitza el cap de setmana a Benassal

A Benassal es va celebrar la setzena edició de la Cursa de Muntanya, que constava de dues proves diferents. Una competitiva de 21 km i 900 metres de desnivell positiu i una altra no competitiva de 15 km i 550 metres de desnivell positiu. Al voltant de 300 participants van competir entre totes dues proves, un desafiament esportiu que travessa gran part del territori Human Land.

Font fotografia: Andrés Núñez, per a l’organització Cursa de Muntanya de Benassal.

– Gelats saludables en Ares

En Ares, la vesprada del dissabte va estar dedicada a l’elaboració de gelats saludables, en un curs dirigit per Sheila Amela. Va ser un acte preparat per a tots els públics, en el qual es treballava amb ingredients naturals i saludables per a xiquets i adults.