L’Amigurumi arriba a Vilafranca de la mà d’Anna Folch

177
PUBLICITAT

La vilafranquina Anna Folch porta des del 2022 realitzant cursos d’Amigurumi per als veïns de veïnes de Vilafranca. Avui, 5 d’abril s’inaugurarà una exposició on estaran recollides les diferents figures que ha fet l’alumnat d’aquest curs al llarg de tota la temporada.

L’Amigurumi és una tècnica japonesa en la qual es fan peluixos i ninots. El significat de la paraula és ‘peluix teixit’, i amaga darrere una creença popular japonesa. Es pensa que cada nino té la seua ànima, i que aquesta acompanya a la persona que té eixe ninot, un peluix únic i exclusiu. “Al cap i a la fi, jo he agafat aquest significat i sempre he volgut no fer dos ninots iguals. He fet, per exemple, molts conills, però cap d’ells és igual, cadascú té el seu vestit diferent” afirma Anna.

Anna Folch va començar en l’amigurumi després del desig de voler incorporar un peluix a una manualitat que estava fent. Després d’estar investigant per internet, va trobar aquesta tècnica, la va provar i, fins ara, no ha deixat mai de fer Amigurumi.

“Quan anava pel carrer molta gent em parava per a dir-me que els agradaven molt els ninos que feia, va ser ací quan em vaig plantejar fer un curs” conta Anna. El primer curs, que es va fer a novembre del 2022, va tindre molt d’èxit, i tots els que l’han seguit també. Durant aquests cursos s’ensenyen els passos bàsics i es reparteixen patrons entre les alumnes perquè vagen realitzant diferents ninos. “Em sorprenen perquè fan coses molt boniques, coses que jo no he fet en la vida. Ara, una vegada elles ja han aprés, ja no és un curs, és un grup de gent que ens ajuntem i compartim les idees. Ara, són elles les que m’ensenyen a mi moltes vegades” afirma.

Ana, Carmen, Otilia, Eva, Inés, Lupe, Marga, Mari Julia, Maribel, Silvia, Anna, Dominga, Marisa, Mónica, Rosa, Angelina, Flori, Matilde, Lidon i Pilar són les alumnes que mostraran el seu treball en aquesta exposició. En aquesta es pretén que es veja el treball que fan des del 2022. “En aquesta exposició les protagonistes són elles. També hi ha algunes figures meues i algunes fotografies, però allò que de veritat interessa mostrar en aquesta exposició és tot el seu treball i la seua evolució en l’Amigurumi” tanca Anna.