L’alumnat del CEIP Montcabrer visita l’exposició de ‘Construeix Valors’

44
PUBLICITAT

– Els xiquets i xiquetes de cinqué de primària participants en el projecte han visitat la mostra de maquetes del Centre Cultural Polivalent de Muro d’Alcoi

Els xiquets i xiquetes de cinqué de primària del CEIP Montcabrer de Muro d’Alcoi han visitat l’exposició de maquetes de Lego del projecte ‘Construeix Valors’ de la ONGD Medicusmundi Mediterrània. Una jornada lúdic-educativa que ha servit perquè els i les menors vegen reconegut el seu treball. I és que, ells i elles han sigut els creadors de part de les maquetes exposades. L’altra part, són dels xiquets i xiquetes del CEIP El Bracal, també de Muro d’Alcoi.

L’exposició pot visitar-se en el Centre Cultural Polivalent fins demà, quan a les 18h tindrà lloc la presentació oficial del projecte. Es tracta de l’última part del projecte amb els centres educatius, on es passa de les aules a la ciutadania. Ara, qualsevol persona interessada pot, gràcies a les creacions i explicacions dels xiquets i xiquetes, aprendre sobre els cicles productius de la roba, l’alimentació i els aparells electrònics, veure les desigualtats socials i econòmiques que es produeixen en cada fase, i conéixer les possibles solucions i opcions de canvi gràcies als Objectius del Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030 de l’Organització de les Nacions Unides.

‘Construeix Valors’ aposta per mostrar a l’alumnat de primària i secundària problemàtiques reals a través d’explicacions senzilles i adaptes a la seua edat, així com utilitzant els materials interactius de Lego Educació per a ajudar a la comprensió mitjançant exemples pràctics. La metodologia aprenentatge-servei, en la qual es basa el projecte, cerca transportar els coneixements apresos a l’aula a la ciutadania general.

El projecte està finançat per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana.