L’alumnat de primària de Catí es consciencia sobre la producció dels aliments

53
PUBLICITAT

Els xiquets i xiquetes que cursen estudis de primària en l’aulari del CRA L’Aiguaneu de Catí han participat en el projecte ‘Construeix Valors’ de la ONGD Medicusmundi Mediterrània. Gràcies als monitors del projecte, l’alumnat ha reflexionat sobre els passos que pateix un aliment abans d’arribar a la nevera de la seua casa. Així, en una sessió teoricopràctica, se’ls han mostrat les desigualtats i injustícies produïdes des de l’obtenció de l’aliment, per exemple en el camp, passant pel seu trasllat d’un país a un altre, i la seua arribada a les prestatgeries de les botigues.

Utilitzant els materials interactius de Lego Educació, els i les alumnes han creat deu maquetes plasmant cada part del cicle productiu, les desigualtats més patents que han vist en ell, i possibles solucions de canvi sostenible aplicant els Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda 2030 de l’Organització de les Nacions Unides. Entre les maquetes, que seran exposades pròximament en una mostra col·lectiva de treballs escolars de l’Alt Maestrat, es troben exemplificades la desforestació, la contaminació de les aigües, els transports (marítim, aeri i terrestre) o les escoles buides a causa del treball infantil.

L’alumnat ha demostrat un gran sentit de la creativitat, el treball en equip i la consciència crítica davant els problemes que anaven coneixent. Ara, ells i elles tenen la capacitat de traslladar als seus familiars i amics l’aprés i aportar el seu granet d’arena en la consecució d’un món més just, igualitari i amb menys desaprofitament d’aliments.

El projecte està finançat per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana.