‘L’alternativa’, el nou espai d’expressió de la joventut dels Ports

707
Font: L'Alternativa
PUBLICITAT

Les generacions més joves de la comarca dels Ports han creat el seu propi espai de comunicació i expressió amb el que difondre i publicar temàtiques i interessos des del seu propi punt de vista. Amb la seua veu i amb total llibertat. L’Alternativa és l’espai idoni per a «expressar els diferents punts de vista dels joves i per a formar part del nostre territori amb activitat que la dinamitze», explica Zaira Fabregat, jove participant de la iniciativa juvenil.

Aprofitant les noves oportunitats que la xarxa pot donar, la creació d’aquest espai permet seguir treballant conjuntament en un model comunitari que inclou a tots els pobles i les seues pròpies iniciatives tant individuals com col·lectives. Salvant la impossibilitat de fer quedades multitudinàries per la COVID-19, ‘L’alternativa’ no només pretén oferir un canal de comunicació amb el que la joventut s’expressa; també volen crear xarxes comunitàries entre els pobles de la comarca, revalorar els atributs patrimonials dels seus territoris, i fomentar la implicació de la joventut en el dia a dia dels seus pobles.

«Volem posar en valor tot el que la joventut dels Ports sap fer i tot el que aporta per a la nostra comarca», defén Fabregat en la seua proposta de xarxa comunitària virtual. ‘L’alternativa’ vol visibilitzar tots i cadascun dels pobles de la comarca, i tot el món té l’oportunitat tant per formar part del projecte, o bé per crear contingut a les xarxes i a la web de la plataforma juvenil.

És una idea arrelada a la comarca dels Ports i que té un sentiment de pertinença molt marcat amb la seua gent i els seus pobles. «La participació és un punt clau del projecte, i també considerem l’oportunitat de visibilitzar accions i projectes de la joventut de la comarca», afirma Fabregat. És una idea que destapa la importància de la joventut per a revalorar el territori, i que permetrà posar en comú totes les idees juvenils dels pobles dels Ports