L’Alt Maestrat torna a sentir l’emoció de Sant Cristòfol de Benassal

338
PUBLICITAT

Emoció, tradició i multitud d’actes festius. Aquests van ser els principals components del retorn de la festivitat de Sant Cristòfol a Benassal després de l’absència obligada per la pandèmia de la Covid-19. Es tracta d’una de les grans cites del territori Human Land pel seu respecte a les arrels locals i per mantindre vives tradicions com la romeria de Benassal a l’ermitori de Sant Cristòfol i la presència dels 5 ‘matxos’ de la recua que transporten les primes. D’aquesta manera, al llarg del cap de setmana es van anar succeint esdeveniments festius i religiosos, encara que el dia gran va ser el dilluns de romeria i la presència de centenars de veïns i veïnes en la celebració.

La romeria va començar a les 9h des de Benassal i va arribar, primer, a l’Ermita de Sant Libori de la Font d’En Segures. Allí es van repartir dolços i begudes, i es va cantar el tradicional ‘o vere deus’. Després d’emprendre de nou el camí, la comitiva va arribar a Sant Cristòfol acompanyats de la recua. Es va oficiar una missa, es van cantar els gojos i es van repartir les primes. Per a finalitzar la festivitat de Sant Cristòfol es va ballar un ‘ball pla’ en el retorn a Benassal.

Així doncs, també a Culla es va honrar a Sant Cristòfol amb una romeria, una de les tradicions més arrelades en la localitat. En l’ermita es van beneir i van repartir les primes entre els i les assistents. Es van oficiar els actes religiosos corresponents i es van beneir els vehicles, a més del repartiment de les banderoles commemoratives. Després de dos anys sense poder celebrar, l’Alt Maestrat rendeix honors a un dels seus grans patrons.

– L’esport també copa focus

Les activitats esportives en el territori Human Land es van succeint al llarg de tot l’any, amb activitats diferents que fomenten la pluralitat d’opcions en el territori. Des d’Ares del Maestrat va partir, el dissabte al matí, una marxa senderista que creuava l’Alt Maestrat i arribava als Ports, passant per Castellfort i acabant a Vilafranca. Una ruta de 23 km que apuntava a grans paisatges verds i espessos, característics del territori.

Així doncs, a Albocàsser també es va poder viure una experiència ciclista més amb el Desafio Maestrat: Ciutat de Benicarló. La localitat va ser el punt d’encreuament on es dividien els dos recorreguts de l’esdeveniment: un de llarga distància de 170 km i un altre més curt de 112 amb esportistes de primer nivell competint a l’Alt Maestrat.

– Albocàsser honra hui a Sant Pau

Les festivitats no acaben encara en el territori Human Land. Albocàsser ha honrat aquest matí al seu patró Sant Pau, amb una romeria des de la localitat fins a l’ermitori per motiu de la Pasqua Granada. La romeria ha estat formada pel capellà, acompanyat de veïns i veïnes, així com de la Banda de Música de l’Associació Cultural Santa Cecilia d’Albocàsser. Durant el trajecte s’han cantat les lletanies als sants. Una vegada en l’ermita, s’ha oficiat una missa i, en acabar, s’han cantat els gojos.