L’Alt Maestrat torna a l’escola acompanyat de ioga, cuina i literatura

734
PUBLICITAT

-Arriba el popular Dia de l’Avellà

Catí espera l’arribada d’este cap de setmana amb el cor ple d’emoció i germanor per a celebrar i gaudir del dia de la seua patrona, la Mare de Déu de l’Avellà. Així, dissabte 10 de setembre se celebrarà un conjunt d’activitats per a totes les edats i aficions.

L’Associació Intermunicipal Alt Maestrat Human Land ha organitzat, dins el PDGT amb la col·laboració del Patronat de Turisme de Castelló i Turisme Comunitat Valenciana, una jornada matinera d’activitats infantils com tir amb arc, rocòdrom i tirolina al merendero l’Avellà de Catí.

Després, tindrà lloc una missa a l’ermita de la Mare de Déu de l’Avellà. Tot seguit, es gaudirà del popular dinar organitzat per Sant Cristòfol, del ball pla a la placeta i de la música de l’orquestra ‘Venom’ i discomòbil, tot acompanyat de ‘food trucks’ per a sopar.

-Dies d’aprenentatge, torna l’escoleta i els cursets formatius

Setembre és sinònim d’inicis i aprenentatge. Per això, els més menuts tornaran a gaudir de la possibilitat de passar els matins en l’escoleta matinera, de les 7.30h fins a les 9h. Així, totes aquelles famílies que necessiten conciliar la vida laboral i familiar abans de l’escola ho poden fer gràcies al Centre de Desenvolupament Rural (CDR) Alt Maestrat. Pel que fa a Albocàsser, s’han obert les inscripcions per al curs 2022/2023 en el CEIP Joan de Brusca.

També a Albocàsser s’impartiran tallers de Labora en les disciplines de dinamització d’activitats a l’aire lliure i d’auxiliar d’activitats administratives.

D’altra banda, a Albocàsser, a Benassal, a Culla i a altres pobles s’oferiran cursos totalment gratuïts d’informàtica bàsica per combatre la bretxa digital de gènere i també d’alimentació i cuina saludable.

-Literatura, art, ioga i treball d’emocions

Les arts culturals estaran una setmana més ben presents en l’agenda d’activitats. L’Ajuntament d’Albocàsser acollirà este 13 de setembre a les 19h la lectura i anàlisi del llibre ‘La Nieta del Sr. Linh’, escrit per Philippe Claudel.

La meditació, la respiració i l’alliberament del cos també quedaran ben reflectits a Albocàsser gràcies a les classes de ioga.

D’altra banda, Albocàsser, Benassal o Culla seran alguns dels pobles que gaudiran d’Espai Dona, un conjunt d’activitats gratuïtes dirigides a dones de l’entorn rural amb sessions per a treballar el cos i les emocions en un espai de dones, segur i amable.

-Cap de setmana de ciclisme i futbol

Esportivament Catí serà un dels punts neuràlgics esta setmana amb la final del ‘XLV Trofeu de l’Avellà’ que enfrontarà el CD Catí contra els 2 equips amb millors resultats divendres 9 de setembre a les 21h.

I Benassal formarà part de la VI Volta Ciclista que se celebrarà este dissabte 10 de setembre a Vilafranca, sent el poble del territori Human Land la línia de meta de la carrera.