Assamblea de pares a Benassal
-Una assemblea manifesta el sentir d’una comarca que vol tindre ensenyament fins als 18 anys
-Els xiquets i xiquetes s’alcen a les 6h del matí, passen 3 hores al dia en l’autobús i les famílias paguen 1.000 euros anuals.

Els pares de l’Alt Maestrat, reunits aquest matí en assemblea en l’IES de Benassal, han tornat a sol·licitar a la Generalitat Valenciana que implante el batxillerat en l’Alt Maestrat per al curs 2017-18. Així ho han expressat en la reunió en la que també ha participat l’alcaldessa de Benassal, Mari Luz Monterde, l’alcalde de Catí, Pablo Roig, el de Culla, Víctor Fabregat, el d’Albocàsser, Antonio Querol, el d’Ares, Abelardo Tena i el president de la Diputació, Javier Moliner. Tots han mostrat el seu suport als pares, per possibilitar que els estudiants de l’Alt Maestrat no hagen de desplaçar-se cada dia tres hores amb autobús per a poder estudiar. Els pares han lamentat que per la falta de batxillerat prop de les seues cases “els xiquets i xiquetes s’hagen d’alçar a les sis del matí”.

En la trobada els pares també han demanat a la Generalitat Valenciana que pague una part del transport dels escolars fins a l’IES de la Vall d’Alba. En aquest sentit des de l’AMPA s’ha agraït que la Diputació de Castelló pague, de manera extraordinària, el transport el pròxim curs. La Diputació, malgrat no ser competent en la matèria, farà l’esforç de manera transitòria com a mostra de cooperació i suport als municipis de l’interior.

Pares, ajuntaments i Diputació consideren que el més just és que s’assumisca, a parts iguals, el cost del transport. La Diputació pagarà la part que correspon a pares i ajuntament de Benassal. Els assistents han reclamat al Consell que, mentre arriba el batxillerat per al curs 2017-18 la Generalitat també es faça càrrec del desplaçament. I és que cada família es veu obligada a abonar 1.000 euros per curs, amb la càrrega que açò suposa.

Tots els presents han coincidit a assenyalar que des de la Generalitat s’ha de tenir especial sensibilitat amb la comarca de l’Alt Maestrat, tenint en compte que és necessari donar prioritat als serveis educatius per a evitar l’apressant despoblació que pateix. I és que alguns pares, davant la despesa i el temps que passen els estudiants en l’autobús, opten per traslladar-se a viure a Castelló.