L’Alt Maestrat Human Land mostrarà el seu costat més festiu

792
PUBLICITAT

-Continuen les festes

El festeig i la germanor que caracteritzen les festes dels pobles del territori estaran més que presents esta setmana. 

D’una banda, Albocàsser seguirà gaudint de les seues festes patronals fins al diumenge 21 d’agost amb activitats com els bous per la vila, el concurs de paelles, el ball pla o la popular nit de disfresses. 

Ares també quedarà submergida en la festivitat que envolta les seues Festes Patronals. Unes jornades que es podran festejar amb actes tan variats com els dinars de germanor, l’animació infantil i juvenil, el Ball Pla, l’art rupestre i, sobretot, les ganes de passar-ho bé.

D’altra banda, Catí també viurà amb emoció les seues Festes 2022 on destaquen la benedicció de vehicles i processó del Sant, l’eixida ciclista popular, el teatre infantil i el castell de focs artificials acompanyat de la traca que marcarà el final de les festes diumenge 21.

Per últim, Culla tampoc es quedarà enrere amb les seues Festes Patronals 2022, unes jornades dedicades al comboi i a gaudir de la celebració acompanyada d’actes com la despertà, la cercavila, el dinar de bou o el tir al plat. 

-L’art, la literatura, el diàleg i la dansa també estaran presents

Les festes sempre ocupen una gran part de l’agenda d’activitats, però en els diferents municipis del territori Human Land també els agrada completar les jornades de celebració amb actes de tots els tipus. 

En primer lloc, Albocàsser seguirà recollint les sol·licituds de totes i tots els participants que vullguen presentar les seues vinyetes al concurs ‘Dona Coratge’, un certamen que té com a finalitat lluitar contra la desigualtat de gènere i aportar visibilitat a la lluita. 

A Benassal, l’artista Alfons Falcó segueix mantenint les portes obertes de la seua exposició ‘Un Poble de Postal’, un conjunt de representacions que mostren alguns dels racons més emblemàtics de la localitat. Dijous 18, hi haurà un diàleg entre Jordi Marín i Monfort i Carme Puig Pitarch sobre ‘Educar per al Col·lapse’. I dimarts 23 es presentarà el llibre ‘Carles Salvador dramaturg’ escrit per Fàtima Agut i Clausell acompanyat d’una representació d’escenes teatrals pel grup l’Enfilat. 

Per últim, Catí celebrarà dijous 18 la Nit de l’Art, una gala de dansa que servirà per a mostrar diferents tipus de danses espanyoles clàssiques: creativa, flamenc i sevillanes.

-Rutes i turisme, el gran tresor de l’Alt Maestrat

Descobrir secrets del passat, gaudir del terme o ser testimoni de la història de l’Alt Maestrat són algunes de les raons per les quals cada setmana són tan populars les rutes i visites guiades oferides per les Oficines de Turisme.

Esta setmana, Benassal iniciarà una ruta per la Pedra Seca, i, a més, es podrà visitar també el nucli històric, la Casa Museu Teresita Pascual, la Font d’En Segures, la Planta Embotelladora i la Microreserva del Rivet.