L’Alt Maestrat ha viscut una setmana entre piscines municipals, copes de vi i baix el cel nocturn

218
PUBLICITAT

Nota de premsa d’Alt Maestrat Human Land

Benassal ha demostrat una volta més que el poble està lligat incondicionalment a la cultura. Així, la Setmana Cultural ha aterrat amb multitud d’activitats, diversió i passió pel món cultural i totes les seues arts. De l’1 al 9 d’agost s’han gaudit com mai les exposicions, tallers musicals, literatura, recitals, balls, gastronomia i concerts proposats. A més, també han completat el cartell setmanal al ritme de palmes i música espanyola amb un espectacle de flamenc dissabte 6 d’agost. L’agenda cultural de Benassal ha quedat tancada amb la presentació del llibre ‘Guerrilleros y comunistas. La apuesta armada del PCE: La Agrupación Guerrillera de Levante y Aragón’ i amb l’exposició ‘Matilde Bellés’.

Ares també s’ha sumat a la cultura més tradicional amb la seua popular classe setmanal de Ball Pla.

I, per últim, Culla ha organitzat una activitat en honor a la gastronomia local de la zona: un tast de vi, amb brindis inclòs.

-L’aigua i l’esport també han sigut protagonistes

Els veïns i veïnes de l’Alt Maestrat han pogut refrescar-se per suportar millor tota aquesta onada de calor. Amb tots els municipis amb les portes obertes de les seves piscines municipals, els ciutadans només han hagut d’informar-se dels horaris per gaudir d’un bany ben refrescant. Xarrades, confessions, dinars i berenars a la vora de l’aigua o inclús jocs aquàtics són algunes de les activitats que han estat presents cada dia en cadascuna de les zones de l’Alt Maestrat Human Land. Durant estos dies també ha destacat l’aquagym, una disciplina de gimnàstica aquàtica musical que s’ha fet molt popular entre els veïns d’Albocàsser i que de segur s’estendrà prompte per altres municipis.

Així i tot, no només l’aigua ha protagonitzat les últimes activitats. A Catí, el XLV Trofeu de l’Avellà ha deixat un partit molt intens entre el CD Catí i el CF Traiguera, on els visitants s’han imposat per 1 a 6 al conjunt local, que ja es prepara per a la final del torneig.

-Astronomia, rutes i turisme han deixat l’Alt Maestrat ple de curiositats

Benassal ha sigut testimoni, per segona volta, dels secrets que amaga el cel nocturn de l’Alt Maestrat. Divendres 5 d’agost, l’eixida nocturna amb telescopi i punt làser no va deixar cap astre, constel·lació o objecte celeste inadvertit. D’altra banda, durant el dia també es van dur a terme rutes cap a l’Escola del Canto, la Ruta dels Guerrillers i la de la Pedra Seca. A més, l’Oficina de Turisme de Benassal ha seguit oferint les seues populars visites guiades al nucli històric, a la Casa Museu Teresita Pascual, a la Font d’En Segures, a la Planta Embotelladora i a la Microreserva Del Rivet.

Albocàssser ha sigut una de les parades obligatòries de la ruta d’art rupestre. L’Abric de Centelles ha deixat bocabadats tots els i les assistents que acudiren a la visita guiada per desxifrar la seua història. A més, Ares també ha rebut curiosos i curioses que han volgut admirar de primera mà la màgia de la Cova Remígia i el Cingle de la Mola Remígia, així com del seu nucli històric.

I Culla ha vist com, una setmana més, visitants de tots els llocs arriben amb el mapa de la ruta templària entre les seues mans. Així, turisme i història caminen juntes de la mà de l’Alt Mestrat Human Land.