L’Alt Maestrat es refresca entre piscines municipals, tast de vi i escapades nocturnes

568
PUBLICITAT

Nota de premsa d’Alt Maestrat Human Land

  • La cultura sempre està més que present en la comarca

Si una cosa li agrada als veïns i veïnes de l’Alt Maestrat és la cultura. Cada setmana, activitats de tots els tipus, gèneres i tradicions aterren als municipis del territori Human Land per omplir de vida i alegria els seus carrers. Esta setmana, Albocàsser ho aposta tot per la cultura amb la seua setmana cultural que te lloc des de l’1 d’agost fins al dia 9. Un conjunt d’activitats com exposicions, tallers musicals, literatura, recitals, balls, futbol, pàdel, frontò, gastronomia i concerts ompliran les agendes dels residents i visitants. A més, a Albocàsser pareix que no els semblava prou i encara han afegit un dia més de la mà de la cultura, específicament de la música espanyola. Dissabte 6 d’agost, a l’Auditori Municipal, tindrà lloc un espectacle amb palmes, ritmes i melodies arrelats a la nostra història. 

D’altra banda, Ares segueix una setmana més ensenyant la tècnica del Ball Pla per formar un conjunt de curiosos en experts d’este tipus de dansa tradicional.

Benassal tampoc es queda enrere, i per a esta setmana ha preparat tot tipus d’activitats històriques i culturals. Destaquen la presentació del llibre ‘Guerrilleros y comunistas. La apuesta armada del PCE: La Agrupación Guerrillera de Levante y Aragón’, escrit per Raül González, el dia 4. I també l’exposició ‘Matilde Bellés’ el dia 8 organitzada per l’Associació de Dones de Benassal.

  • Rutes i turisme

Descobrir nous secrets de les nostres històries passades o conéixer més de prop les antigues societats que habitaven l’Alt Maestrat Human Land és, sens dubte, allò que més emociona els veïns i veïnes de la zona i també els visitants que cada setmana s’aproximen per ser testimonis de la màgia de la comarca. 

Albocàsser és una de les parades obligatòries de la ruta on l’art rupestre és protagonista. La visita a l’Abric de Centelles sempre deixa bocadadats tots aquells que, amb atenció, intenten descifrar els seus secrets. I si parlem d’art rupestre, Ares també està sempre apuntada com a punt d’interés per a les visites guiades. Trobem les de la Cova Remígia i el Cingle de la Mola Remígia i la del seu nucli històric.

A Benassal han organitzat una excursió per aproximar-se a l’Escola del Canto i viure de primera mà com escolaritzaven fa quasi un segle els xiquets i xiquetes que vivien en les masies més allunyades de Benassal. L’activitat tindrà lloc el dissabte 6 d’agost. l com la cosa sembla que va d’excursions i rutes a Benassal, el dia 4 també s’organitza una altra excursió: la ruta dels guerrillers. I el dia 6 també eixirà un grup per a gaudir de la pedra seca. Per últim i de manera complementària, l’Oficina de Turisme de Benassal oferirà les seues populars visites guiades al nucli històric, a la Casa Museu Teresita Pascual, a la Font d’En Segures, a la Planta Embotelladora i a la Microreserva Del Rivet. 

Ja només queda Culla i la seua famosa ruta templària com a opció de visita guiada. Un recorregut que cada setmana trien nombrosos grups de visitants perquè els fa submergir-se en la màgia i història d’este xicotet però important poble de l’Alt Maestrat. 

  • Les piscines es plenen per combatre l’onada de calor

Més enllà d’excursions, rutes, exposicions o visites, els veïns i veïnes de l’Alt Maestrat el que necessiten durant l’arribada de les altes temperatures és refrescar-se. Per això, tots els municipis deixen les portes de les piscines municipals obertes i amb els horaris ben especificats perquè tot aquell que necessite un bon bany el puga gaudir. Xarrades, confessions, jocs aquàtics o compartir un bon refresc són algunes de les activitats que cada dia plenen de vida les zones més aquàtiques de l’Alt Maestrat. També destaca l’aquagym, una disciplina de gimnàstica aquàtica musical que ja és popular entre les aigües d’Albocàsser cada dimarts. 

  • Una nit astronòmica, un torneig de futbol, les festes i el tast de vins completen l’agenda setmanal

Per segona volta, Benassal organitza una excursió nocturna per conéixer i descobrir els secrets que s’amaguen en  el fosc cel de l’Alt Maestrat. Així, el dia 5 d’agost tindrà lloc una activitat que enssenyarà a interpretar el cel amb l’ajuda d’un telescopi i d’un punt làser especial de manera que cap astre, constel·lació o objecte celeste passarà inadvertit.

Catí, ja està a l’espera de celebrar els gols de la tercera jornada del XLV Trofeu de l’Avellà. Un torneig de futbol que ja està arribant a la final i que este diumenge enfrontarà el CD Catí contra el CF Traiguera. Això sí, a Catí tenen un altre ull mirant cap a les seues festes 2022, que comencen el dia 11. D’esta manera, cartells plens d’activitats, festa, balls i sopars ja estan quedant al descobert per gaudir de la setmana més especial per a Catí. 

Per últim, Culla acaba la setmana posant en valor el seu vi i productes locals amb un tast organitzat el dissabte 6 a les 19h. L’entrada serà gratuïta i tots aquells que s’apunten a l’activitat descobriran que Culla és molt més que història, és també bon menjar, bona gent i bon beure.