L’alcaldessa de Vistabella felicita a la Generalitat per parar el vedat de caça del Penyagolosa

738
PUBLICITAT

Nota de premsa de Compromís Corts Castelló

Bachero afirma que “la sol·licitud posava en risc l’ús col·lectiu d’un entorn emblemàtic, així com un atractiu turístic que suma 13.000 visites a l’any”

L’alcaldessa de Vistabella i portaveu del grup Compromís en la comissió de Territori de les Corts, Belén Bachero, ha felicitat a la Direcció General de Medi Ambient per la seua decisió de rebutjar la tramitació d’un vedat de caça major en el cor del Parc Natural del de Penyagolosa. Segons Bachero, “la decisió és coherent perquè suposa prevaldre l’ús col·lectiu d’un espai emblemàtic del que, a més, s’està tramitant la declaració de Patrimoni de la Humanitat”.

 Segons Bachero, i coincidint amb la resolució de la Conselleria, “la caça major és incompatible amb un ús social”, a la qual cosa ha afegit que “aquest ús social, i la visita de milers de persones al Parc Natural i al cim de Penyagolosa podia posar-se en risc amb la pràctica de la caça major, la qual cosa haguera generat un dany irreparable per l’economia del municipi”.


Bachero ha recordat que Vistabella ha realitzat un esforç per  “diferenciar-se turísticament per la qualitat de l’entorn, pels atractius del parc natural i, gràcies a aquesta estratègia, el nostre parc natural atrau la visita d’al voltant de 13.000 persones”. Per açò, ha reiterat la seua “felicitació” a la Conselleria per “actuar amb cautela i per prevaldre valors ambientals i de turisme ambiental enfront dels interessos particulars”.

La diputada de Compromís ha afegit que “tant com a diputada de Compromís en els Corts com des de l’Ajuntament com a alcaldessa considere que hem de preservar aquest espai únic, i l’ús col·lectiu i social d’aquest entorn és un dels seus principals actius”.