L’alcaldessa de La Serratella trasllada a Europa el problema de la despoblació

53
pspv joves eleccions europees
pspv joves eleccions europees
PUBLICITAT

El PSPV reuneix a joves socialistes amb càrrecs en les institucions amb motiu de la campanya de les europees

El PSPV ha reunit aquest dimarts a joves referents del partit amb càrrecs en diverses institucions per a focalitzar l’atenció de la campanya de les europees en els problemes que afecten la joventut. En la trobada, organitzada per l’executiva comarcal de la Plana Alta, han participat el secretari general de Joventuts Socialistes d’Espanya, Víctor Camino, els diputats a les Corts Benjamín Mompó i Cristina Martínez, l’alcaldessa de La Serratella, Itziar Lafita, i la candidata per Castelló, Gema Soriano.

L’alcaldessa de la Serratella ha abordat una problemàtica que li ve de prop, la despoblació, i ha advocat perquè Europa legisle en aquest àmbit i facilite el relleu generacional en l’agricultura, que és “l’ànima de les zones rurals”. Així mateix, Lafita ha defensat que “només el PSOE, amb Teresa Ribera, portarà a Europa polítiques per a frenar el canvi climàtic”. “No podem permetre’ns quedar-nos a casa i que els altres decidisquen per nosaltres. Estan en joc moltes coses i la lluita contra el canvi climàtic, que ens està deixant sense aigua, és una d’elles si guanyen les dretes”.

Finalment, Víctor Camino ha recordat que Europa va nàixer per a fomentar la cooperació i els valores d’igualtat, fraternitat, llibertat i pau, valors “en perill per l’amenaça dels negacionismes, els missatges d’odi i l’alçament de fronteres”. “El PSOE és la punta de llança de nous drets. Mobilitzem-nos i siguem conscients del paper que tenim. Hem de votar per una Europa que il·lusione i que crega en la joventut”.

Hi ha hagut unanimitat a afirmar que la joventut “ha d’apostar sense dubtar-ho pel PSOE” perquè “som l’únic partit que defensa els drets i les llibertats dels i les joves”. Gema Soriano ha afirmat que al País Valencià “ja estem veient i patint el que suposa un govern de PP i Vox amb la seua recepta de retallades”.

Amb aquest context “desolador”, Soriano ha recordat que “gràcies a la socialdemocràcia, durant la crisi del COVID-19, Europa va expulsar les polítiques d’austeritat que van deixar deu anys abans, en la crisi de la bombolla inmobiliària, a milions de joves europeus sense un futur prometedor”. “Ara s’posta pels joves, per la seua formació, amb més mobilitat i més drets”. “Quina Europa volem, la que talla les ales als joves o la que aposta pel futur?”, s’ha preguntat, per a subratllar que: “no podem deixar que ens passe com als joves del Regne Unit, que pateixen un ‘Brexit’ que no van votar”.

Els diputats valencians Benjamín Mompó i Cristina Martínez, per la seua part, han destacat la importància que Europa es comprometa a solucionar el problema de l’habitatge. “Han de prendre’s ja mesures per a facilitar l’emancipació dels i els joves, la seua independència i desenvolupament personal, perquè l’accés a l’habitatge no ha de dependre del nivell d’ingressos o la situació familiar de cada persona”.

“Lamentem que el PP no ajude i vete sistemàticament el topall en els preus i pose, a més a més, problemes en matèria d’ocupació, perquè, recordem, van moure cel i terra per a parar la reforma laboral”. Una temeritat, diuen, “perquè hui mateix hem conegut les dades que assenyalen que l’atur juvenil s’ha reduït del 57% al 26% en cinc anys”. “Ara tenim un govern que no pensa que els joves espanyols emigren perquè tenen esperit aventurer”.