L’alcaldessa de Benassal desmenteix el tancament de la caserna de la Guàrdia Civil

88
PUBLICITAT

L’alcaldessa de Benassal, Elia García, ha donat a conèixer el que ja va explicar a la Corporació municipal en l’últim Ple el 13 de maig. García va informar que després de l’anunci el 2 de gener passat en el Butlletí Oficial de la Guàrdia Civil d’una reorganització de casernes, que entre altres afectava a Benassal, es va posar en contacte immediatament amb la Benemérita i amb la Subdelegació del Govern a Castelló. Entre altres detalls se li va donar a conèixer que després de 24 anys amb la mateixa estructura, es realitzarà una reorganització per a adequar-la a la realitat social i poblacional actual, aprofitant a més els avanços tecnològics que permeten noves maneres de treballar.

En concret les unitats treballen a través del que denominen “nuclis operatius” sense tancar ni el Puesto de Benassal ni el de Vilafranca. Variarà la denominació i comesa de les oficines d’atenció perquè siguen més operatius i tinguen menys burocràcia. Elia García també va explicar a la Corporació que el que si és necessari cobrir són les places d’agents perquè a Benassal hi ha tres i per circumstàncies puntuals personals ara mateix no tenen cobertura. A Vilafranca hi ha set places de les quals alguna també està per cobrir.

L’alcaldessa de Benassal al costat de la de Vilafranca, Silvia Colom, van ser rebudes dies enrere per la Subdelegada del Govern, Antonia García, amb la presència del Coronel Cap de la Comandància de la província per a tractar el tema de la presència de la Benemérita en aquests municipis. Segons García se’ls va informar que la reorganització es realitzarà en un període de cinc anys amb la finalitat d’evitar les duplicitats burocràtiques i augmentar la presència dels agents patrullant als carrers. No es tancarà cap oficina de les dues encara que gràcies als avanços tècnics es podrà atendre els ciutadans d’una altra forma i que s’ha obert la licitació de places de difícil cobertura perquè es pugui completar primer la plantilla prevista a l’interior com és aquest cas.

L’alcaldessa de Benassal va dir que se’ls va informar que la mitjana de les actuacions en la zona indica que resulta millor posar el Puesto Territorial a Benassal que a Vilafranca. Per tant en la nova reorganització el Puesto Territorial serà Benassal-Vilafranca i s’oferirà també atenció presencial en una oficina d’atenció al ciutadà a Vilafranca. Ja actualment els vehicles oficials s’estacionen en l’aquarterament de Benassal on també hi ha disponibilitat d’habitatge per als agents. No es contemplaria un increment d’efectius perquè la realitat poblacional de la zona és que els veïns van a la baixa amb una pèrdua de 1000 habitants en els últims anys.