L’alcalde de Vilar de Canes afirma que el municipi no acollirà el parc eòlic sense el consentiment dels veïns i veïnes

670
José María Domínguez alcalde de Vilar de Canes
PUBLICITAT

Nota de premsa del PSPV-PSOE

José Domínguez diu que “no es durà a terme cap projecte que no compte amb l’aprovació del poble”

L’alcalde de Vilar de Canes, José Domínguez, ha afirmat que el municipi no acollirà cap projecte que no compte amb el consentiment dels veïns i veïnes. Domínguez ha parlat en aquests termes davant la preocupació mostrada pels habitants d’aquest xicotet municipi de la comarca de l’Alt Maestrat davant la projecció d’un parc eòlic, un projecte que es troba en una fase incipient i del qual encara no hi ha res definit per part de l’ajuntament ni per les conselleries competents en la matèria. 

És per això que Domínguez ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania i expressar-los la voluntat de l’equip de govern de mantindre oberta en tot moment la via del diàleg, la participació i el consens amb els veïns i veïnes de la localitat en la presa de decisions davant el plantejament de qualsevol projecte i, en concret, amb el parc eòlic. 

Tot això va quedar exposat en una declaració institucional aprovada en ple per unanimitat dels grups polítics i comptant amb el consens amb la plataforma i la ciutadania, en la qual l’ajuntament va assumir un compromís d’absoluta transparència amb tota la informació que envolta qualsevol projecte que es puga plantejar en el terme municipal.

“Un alcalde ha de treballar per i per als seus veïns, a favor de la ciutadania per damunt de tot. Per això, l’equip de govern no acceptarà cap projecte que no estiga consensuat amb els veïns i veïnes del territori”, ha assegurat l’alcalde. Així mateix, Domínguez ha reiterat el seu compromís amb informar sobre el projecte a mesura que arribe informació de les diferents conselleries i la mateixa empresa, tal com es recull en la declaració institucional aprovada. “Oferirem la major transparència sobre un assumpte tan important per al municipi i, en tot moment, mantindre la via del diàleg, la participació i el diàleg amb els veïns i veïnes per a la presa de qualsevol decisió”, conclou.