L’alcalde de Vilafranca es reuneix amb el secretari autonòmic d’Educació per analitzar la implantació del batxillerat

400
Reunió de l'alcalde VIlafranca amb secretari autonòmic educació

-Nota de l’Ajuntament de Vilafranca-

-L’Ajuntament es coordina amb Aragó i la Conselleria d’Educació per fer possible l’ensenyament fins als 18 anys.

L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, s’ha reunit amb el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, per analitzar la implantació del Batxillerat a l’IES de Vilafranca. Tena ja s’havia reunit amb el director territorial a Castelló, Roberto Roig, per plantejar-li la qüestió, a més d’altres temes relatius a les instal·lacions educatives de la localitat.

La reunió amb el secretari autonòmic arriba després de la trobada que fa unes setmanes va mantenir l’alcalde de Vilafranca amb el secretari autonòmic d’educació aragonès, Felipe Faci, que va mostrar interès en què els alumnes de la Iglesuela i Cantavella puguin cursar els seus estudis de batxillerat a Vilafranca . D’aquesta manera els alumnes Terol tindrien el batxillerat a 15 minuts i s’evitaran més de 100 quilòmetres fins a Terol.

L’alcalde de Vilafranca li ha exposat al secretari autonòmic l’informe realitzat per la direcció de l’IES Vilafranca sobre la viabilitat de la implantació del batxiller a Vilafranca. L’IES disposa de les instal·lacions necessàries per poder acollir les classes de batxillerat i tan sols seria necessari ampliar en diverses places al professorat. També serà necessària la signatura d’un acord entre Aragó i la Comunitat Valenciana per a perquè els estudiants comparteixin classes a Vilafranca.

Óscar Tena ha valorat la receptivitat del secretari autonòmic i ha apuntat que l’Ajuntament de Vilafranca treballarà intensament perquè el batxillerat pugui ser una realitat. Per a la localitat seria un assoliment important, ja que s’evitaria que els alumnes de 16 anys es vegin obligats a sortir del municipi per a romandre de dilluns a divendres en un internat. La mesura suposaria un important estalvi per a les famílies dels municipis beneficiats.